28 Μαΐου 2020

Εκλογές στις 16 Ιουνίου μετά τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ

mask-sofia-neodimokratis (4).jpgΓράφει η Σοφία Λουκέρη, Υποψήφια Βουλευτής Α’ Αθηνών ΝΔ

Ο Αλέξης Τσίπρας, σαφώς σε κατάσταση πανικού, επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα. Επιστρατεύει πούλμαν τα οποία μεταφέρουν στρατιές μετακλητών υπαλλήλων και ευνοημένων «υποστηρικτών» του ανα την Ελλάδα, χρησιμοποιεί κομπάρσους που παριστάνουν τους εργάτες στα υποτιθέμενα έργα της κυβέρνησης του και φυσικά έναν απίστευτα τοξικό λόγο προκειμένου να πολώσει το κλίμα, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περισώσει ότι μπορεί από την εκλογική του επιρροή. Ακόμη, εργαλοποιεί την κυβερνητική εξουσία μοιράζοντας ένα προεκλογικό επίδομα στους συνταξιούχους, το οποίο προέκυψε από την αφαίμαξη που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια με την πολιτική του, με την ελπίδα πως θα μπορέσει κάποιους από αυτούς να τους κοροϊδέψει έστω την τελευταία στιγμή.

Δεν χωράει αμφιβολία πως στο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν την ήττα που έρχεται και προσπαθούν μάταια να τη διαχειριστούν. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου που από το βήμα της βουλής ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε διαφορά 15 ή 20 μονάδων υπερ της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές για να ανεβάσει ιδιαίτερα ψηλά τον πύχη. Το έκανε συνειδητά, γιατί έχει σκοπό το το βράδυ της 26ης Μαϊου να ισχυριστεί πως μια συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ με 6% ή 8% για παράδειγμα, δεν είναι τάχα και ιδιαίτερα σημαντική και έχει το δικαίωμα μετά από αυτή να συνεχίσει να κυβερνά..

Βλέποντας όμως πως τίποτα από αυτά που επιχειρεί δεν του βγαίνουν, τα τελευταία 24ωρα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και είπε δύο φορές σε ομιλία του πως οι ευρωεκλογές αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του. Τι σημαίνει αυτό; Πως εφόσον ηττηθεί στις ευρωεκλογές είναι αναγκασμένος να αποχωρήσει.  Το εννοεί; Φυσικά και όχι. Το μόνο που τον ενδιαφέρει ως γνωστόν είναι η καρέκλα του Πρωθυπουργού που του εξασφαλίζει πρόσβαση στην μεγάλη ζωή αλλά και στην ασυλία για τα πεπραγμένα του.

Είναι όμως γεγονός πως με την καθαρή μεγάλη νίκη της ΝΔ που έρχεται δύσκολα θα μπορέσει το βράδυ της 26ης Μαΐου να παραμείνει στην εξουσία, αφού πλέον θα υπάρχει καταγεγραμμένη η απέχθεια του Ελληνικού λαού προς το πρόσωπο του, που θα είναι ταυτόχρονα εντολή επιτέλους να αποχωρήσει.

Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να βάλουμε στο περιθώριο τα μικροπολιτικά επικοινωνιακά κόλπα του Αλέξη Τσίπρα, αφού κανέναν δεν ενδιαφέρουν και να επικεντρωθούμε στο πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών που είναι η σύγκρουση δύο κόσμων:

Οι Έλληνες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια παρέα καταληψιών της εξουσίας που αφαίμαξαν μέσω της φορολογίας τους πολίτες για να ζουν οι ίδιοι τη μεγάλη ζωή και στη μόνη σοβαρή, ισχυρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη της χώρας που γνωρίζει πολύ καλά  πως η κοινωνική ευημερία έρχεται μέσα από τη δραστική μείωση της φορολογίας, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τις ευκαιρίες για όλους.

Ας είναι η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές η αρχή για μια πραγματική αναγέννηση της πατρίδας μας και ας αναγκάσουμε όλοι μαζί το βράδυ της 26ης Μαΐου τον κ. Τσίπρα να πάει στο Ζάππειο και να παραιτηθεί.

Όποιος πληγώθηκε και αισθάνθηκε ντροπή τα τελευταία 4,5 χρόνια για την κυβέρνηση της χώρας του, οφείλει να πάει στην κάλπη και να το εκφράσει. Καμία ψήφος χαμένη.

 Ο Νεοδημοκράτης