2 Δεκεμβρίου 2020

Έξυπνος είναι αυτός που προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους.

Γράφει ο Alex Osna 

Γράφω από το Μιλανο για όσους έχουν ενδοιασμούς, προβληματισμούς για το ποια είναι η αλήθεια, είναι σκεπτικοί για τον αν είναι εμπορικό τρικ ή κάποια άλλη συνωμοσία, για το αν η θεία κοινωνία κολλάει ή οχι:

Ξεκινώ με την αλήθεια:

Αν δεν συνεργαστούμε ΟΛΟΙ να κάτσουμε ΣΠΙΤΙ, ξεκινήστε από τώρα να κλαίτε τους παππούδες σας , τις γιαγιάδες σας και όσους είναι σε ευπαθείς ομάδες…. Πολύ ωμά.

Η βόρεια Ιταλία έχει από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη. Και παρ’αυτα, την Δευτέρα τα νοσοκομεία ανακοίνωσαν πως δεν έχουν άλλες θέσεις για διασωληνώσεις. Ως εκ αυτούς, χθες βράδυ, ***5 ηλικιωμένοι σε οίκο ευγηρίας εδώ δίπλα πέθαναν (ή αλλιώς αφέθηκαν να πεθάνουν) για να σωθούν πιο νέοι άνθρωποι 50 και 60 ετών.***

Θέλετε να πούμε “Δεν βαριέσαι”, “Δεν κολλάω εγώ”, “δεν με νοιάζει”, “δεν είναι τόσο χάλια”? Λυπάμαι αλλά δεν είναι έτσι. Όσοι λένε αυτά ας αναλάβουν την ευθύνη να μεταδώσουν τον ιό και να γίνουν ηθικοί αυτουργοί για τον θάνατο εκατοντάδων.

Εμπορικό τρικ? Όχι, σας εγγυώμαι πως πεθαίνουν περίπου 70 άνθρωποι την μέρα εδώ. Δεν βλέπω πως μπορεί να είναι ένα τρικ.

Θεία Κοινωνία: οι ναοί εδώ έκλεισαν από 2 εβδομάδες. Άρα η λατρεία σταμάτησε ? Όχι. Για όσους ξαφνικά καίγονται να κοινωνήσουν σε αυτή την ιστορική στιγμή, ας ξεκινήσουν την προεργασία στο σπίτι με προσευχή και όταν αυτή η ιστορία περάσει, ας κοινωνήσουν με πλήρη συνείδηση και αγάπη. Έως τότε, ας χρησιμοποιήσουμε το μυαλό που μας έδωσε ο Θεός. Ισως είναι μια ευκαιρία να γίνουμε και καλύτεροι χριστιανοί, εργαζόμενοι εσωτερικά.

Αν έχετε βήχα και δεν βαζεται μπροστά τον αγκώνα σας (ΟΧΙ ΤΟ ΧΕΡΙ), είστε δικαίως για σφαλιάρες. Δικαίως.

Τέλος, μην Ντρέπεστε να ΦΟΡΑΤΕ 2 και 3 μάσκες, να φοράτε γυαλιά, να πλένετε τα χέρια σαν παρανοϊκοί και να θυμίζετε στους άλλους πως έξυπνος είναι αυτός που προστατεύει τον εαυτό του και τους άλλους.

Στόχος δεν είναι να αποφύγουμε τον ιό. Ο στόχος είναι να μην γεμίσουν τα νοσοκομεία απότομα, μα με σταθερό ρυθμό, ώστε και το προσωπικό εκεί να έχει εξοπλισμό για να σώσει ζωές.

Τέλος, ειτε πυρετός πάνω από μια βδομάδα, ειτε επίμονος βήχας βαθύς, 99% στις μεγάλες ηλικίες σημαίνει COVID19 και θα εξελιχθεί σε πνευμονία άμεσα. Μην αργοπορείτε να το αναγνωρίσετε και ΜΗΝ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Καλέστε τα αρμόδια νουμερα για οδηγίες.

Μην θρηνήσουμε όπως θρηνούν εδώ. Όχι όσο μπορούμε να το προλάβουμε. Συνεργασία να σώσουμε τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς!!

Y.Γ. Δεν ήρθα ούτε θα έρθω στην Ελλάδα για αρκετές εβδομάδες ακόμη. Γιατί κι εγώ ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ!Ο Νεοδημοκράτης