2 Δεκεμβρίου 2020

Έκθετος ο Κικίλιας με τους Διορισμούς Διοικήσεων στα Νοσοκομεία

Η διαδικασία εξελίχθηκε σε φιάσκο και το Μέγαρο Μαξίμου αναγκάστηκε να παρέμβει.

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να αντέδρασε ακαριαία στην περίπτωση διορισμού του 81χρονου πρώην εκπαιδευτικού στη θέση Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου της Καρδίτσας και να τον οδήγησε σε παραίτηση, η συγκεκριμένη όμως περίπτωση αποτελεί δυστυχώς την κορυφή του παγόβουνου.

Ενώ η διαδικασία διορισμού των νέων διοικήσεων ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, μετατράπηκε από τις τελικές επιλογές του Βασίλη Κικίλια σε φιάσκο.

Διορίστηκαν ως νέοι Διοικητές Νοσοκομείων πρώην στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί, παιδιά Υποψήφιων Δημάρχων, Πασόκοι, σύντροφοι Δημοσιογράφων, αρκετοί άνθρωποι που δυστυχώς δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της Ιατρικής & της Διοίκησης Νοσοκομειακών μονάδων και που δύσκολα θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις των θέσεων τους.

Ο Βασίλης Κικίλιας ενώ είχε στη διάθεση του υπερβολικά πολύ χρόνο, ενώ καθυστέρησε τις επιλογές των Διοικήσεων για πάνω από ένα μήνα, μετέτρεψε τελικώς την συγκεκριμένη διαδικασία σε μια διαδικασία μαζικών ρουσφετιών. 

Υπέκυψε στις πιέσεις τοπικών παραγόντων, υπέκυψε στις πιέσεις των δικών του αγαπημένων παιδιών και έθεσε εν τέλει την υλοποίηση του  κυβερνητικού προγράμματος στα πολύπαθα Δημόσια Νοσοκομεία σε μεγάλο κίνδυνο. Έδωσε ακόμη δυστυχώςαφορμή σε αυτούς που διόρισαν σε αντίστοιχες θέσεις ανθρώπους με τέσσερα (4) πλαστά πτυχία, όπως στο Κρατικό Νίκαιας και ιδιοκτήτες βουλκανιζατέρ δίχως κανένα πτυχίο, όπως στο Νοσοκομείο Σαντορίνης να παριστάνουν τους θιασώτες της αξιοκρατίας.

Να είμαστε ειλικρινείς. Κανείς δεν περίμενε πως στην επιλογή των διοικήσεων θα μετρούσαν μόνο τα τυπικά προσόντα. Αυτά είναι απολύτως απαραίτητα αλλά δεν αρκούν.  Το έργο του Διοικητή σε κάθε ένα από τα Νοσοκομεία είναι πολύπλευρο και ένα από τα κύρια προσόντα που πρέπει να διαθέτει είναι η πίστη και η βούληση για την εφαρμογή του γενικότερου σχεδίου, της κυβερνητικής δηλαδή πολιτικής.

Πως μπορεί κάποιος να εφαρμόσει κάτι εξαιρετικά σύνθετο, πως μπορεί να διαχειριστεί μια κατάσταση λεπτών ισορροπιών, οριακών προϋπολογισμών, πως να πάρει αποφάσεις από τις οποίες κρίνονται κυριολεκτικά ανθρώπινες ζωές, όταν δεν πιστεύει απόλυτα σε αυτό που υπηρετεί; Απλώς δεν γίνεται. 

Δόξα όμως το Θεό η Νέα Δημοκρατία διαθέτει τεράστια αποθέματα στελεχών στις τάξεις της και οι επιλογές θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικές.

Η καινοτομία του Μητρώου Στελεχών που έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί άψογα και εκεί περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες βιογραφικά ανθρώπων που πίστεψαν τόσο τον ίδιο όσο και την πολιτική που σήμερα εφαρμόζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Υπάρχουν ακόμη δεκάδες περιπτώσεις Υποψήφιων Βουλευτών που έχουν εμπειρία διοίκησης, έχουν άμεση σχέση  με την Ιατρική, έχουν υπηρετήσει ξανά σε νοσοκομεία, έχουν ανθρώπινη επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και που θα έπρεπε να είχαν αξιοποιηθεί κατά προτεραιότητα. Όχι ως ρουσφέτι, όχι ως συναλλαγή για την τακτοποίηση τους αλλά επειδή η ίδια η αφοσίωση τους στον κοινό σκοπό και ο έμπρακτος αγώνας που έδωσαν για την αυτοδύναμη νίκη της Νέας Δημοκρατίας θα εξασφάλιζε την επιτυχία τους στις συγκεκριμένες θέσεις.

Ο Βασίλης Κικίλιας απέτυχε στον Διορισμό των Διοικήσεων, εξέθεσε τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση που δίνει ένα τιτάνιο αγώνα σε όλα τα μέτωπα, πλήγωσε τα στελέχη και τους υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας  και τώρα το Μέγαρο Μαξίμου τρέχει να μπαλώσει την κατάσταση.

Όταν όμως κάτι γίνεται εξ’ αρχής λάθος, ίσως είναι καλύτερα να το ακυρώνεις και να το φτιάχνεις από την αρχή. Ο Νεοδημοκράτης