Η φωνή των νέωνΟ Νεοδημοκράτης

Ένας εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτελεί χρέη Προέδρου της Βουλής

Tsipras-diagrafi-asfalistikoΟ κ. Βούτσης συμπεριφέρεται συστηματικά με τρόπο εξόφθαλμα μεροληπτικό σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραβιάζοντας προκλητικά την θεσμική κοινοβουλευτική παράδοση των ίσων αποστάσεων. Στη χθεσινή συζήτηση, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκστόμισε μια άκρως προσβλητική φράση για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την οποία ενώ προφανώς άκουσε και ο κ. Βούτσης, δεν την ανακάλεσε ονομαστικά στην τάξη. Κάτι που δεν παραλείπει να κάνει όταν πρόκειται για βουλευτές της ΝΔ. Αλλά το χθεσινό ήταν μόνο η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Διότι μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης:

1.  Αρνείται να προγραμματίσει τις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις για το προσφυγικό και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού που έχει ζητήσει εδώ και μήνες η ΝΔ, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της. Και αυτό το κάνει  προφανώς διότι οι δύο αυτές συζητήσεις φέρνουν σε δύσκολη θέση το ΣΥΡΙΖΑ.
2.  Ανέχεται τη συστηματική απουσία των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ από τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου και αδιαφορεί όταν το επισημαίνει η ΝΔ.
3.  Μεροληπτεί προκλητικά σε βάρος δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η κλήτευση μαρτύρων στις εξεταστικές επιτροπές.
4.  Αρνείται κατ’ επανάληψη την κλήτευση προσώπων στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της βουλής παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματα της μειοψηφίας.

Και μόνο η φράση που εκστόμισε ο κ. Βούτσης -“είστε 4 χρόνια σε προεκλογική περίοδο”- απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ενδεικτική της κατάχρησης της εξουσίας του. Ορθότατα, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε αυτό που διαπιστώνουν τελικά ακόμη και οι πολίτες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου: ότι συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ως πρόεδρος του κοινοβουλίου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Η φωνή των νέων