Ο Νεοδημοκράτης

Εντολές Μητσοτάκη προς τους υπουργούς

Έχοντας ξεκαθαρίσει όχι μόνο ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά και ότι μέχρι τότε δεν υπάρχει χρόνος για ανα σχηματισμό, άρα οι σημερινοί υπουργοί θα φτάσουν μέχρι τις κάλπες, ο πρωθυπουργός χθες, κατά την τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προ των καλοκαιρινών διακοπών, τους έδωσε οδικό χάρτη.

Με δεδομένο ότι η προεκλογική ατμόσφαιρα έχει υποχωρήσει, αλλά και ότι συγχρόνως η χώρα ούτως ή άλλως έχει πλέον μπει σε τροχιά εκλογών, το ζητούμενο είναι οι υπουργοί να αποδώσουν έργο, χτίζοντας αυτοί το πεδίο όπου θα κριθούν οι εκλογές.

Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης τους ζήτησε να μην χαλαρώσουν τους ρυθμούς της δουλειά τους, αλλά και να επικοινωνήσουν το έργο της κυβέρνησης μέσα από περιοδείες και στοχευμένες επισκέψεις. Κάτι που και ο ίδιος συνεχίζει με ένταση, περιοδεύοντας σε διάφορες περιφέρειες της χώρας και με στόχο να μην υπάρξει ζωτικός χώρος για να αναπτύξει δυνάμεις ο ΣΥΡΙΖΑ και να διατηρηθεί η ψαλίδα κατά μέσο όρο των 8 9 μονάδων από τη ΝΔ.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς μέχρι αρχές Αυγούστου, δυο μπλε φακέλους, έναν για τον απολογισμό έργου και έναν δεύτερο για τον προγραμματισμό δράσης της επόμενης (και εκλογικής) χρονιάς. Με πρόβλεψη για υλοποίηση όλων των νομοθετικών πρωτοβουλιών που έχουν εξαγγελθεί μέχρι τέλους του έτους.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης