Ο Νεοδημοκράτης

Επικεφαλής ΜΚΟ μήνυσε την Κιβωτό του Κόσμου & τον Πατέρα Αντώνιο για …ρατσισμό

Η Κιβωτός του Κόσμου είναι η οργάνωση η οποία διευθύνεται από τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, και έχει παρουσιάσει ένα τεράστιο και θεάρεστο έργο μέχρι σήμερα.

Η δράση της Κιβωτού είναι ευρέως γνωστή όσον αφορά τη μέριμνα για μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες αδιαφορίας, εγκατάλειψης και έλλειψης ιατρικής φροντίδας. Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει όσους χρειάζονται προστασία, από βρέφη μέχρι ενήλικες, όσους έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και έχουν εκτεθεί σε πολύ άσχημες συνθήκες. Τα παιδιά ζουν σαν μια μεγάλη οικογένεια. 

Αυτή λοιπόν την Οργάνωση με αυτό το έργο μήνυσε ο  γνωστός Παναγιώτης Δημητράς επικεφαλής της Μη Κερδοσκοπικής οργάνωσης «Το παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι», η  οποία, αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν υποστήριζε την ύπαρξη «μακεδονικής και τουρκικής μειονότητας» στη χώρα μας  αγνοώντας τις διεθνείς συνθήκες και τις αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων.

Η μήνυση κατατέθηκε στην διεύθυνση κρατικής ασφάλειας από το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι στο πλαίσιο του προγράμματος του Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019.

Ο Νόμος 4285/2014

Τον Σεπτέμβριο του 2014, ψηφίστηκε ο περίφημος «αντιρατσιστικός νόμος» 4285/2014 ο οποίος επέφερε τροποποιήσεις στο ν. 927/1979 και προσαρμογή στην απόφαση – πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008 για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου. Ο νέος νόμος είχε ως στόχο να αναθεωρήσει τον αναχρονιστικό νόμο του 1970, ως ανεπαρκή στην αντιμετώπιση ρατσιστικών επιθέσεων, που είχαν αρχίσει να εκδηλώνονται τα τελευταία χρόνια.

Υποθέτει κανείς πως ο νομοθέτης είχε τότε στον νου του την Χρυσή Αυγή και ένα ακροδεξιό κλίμα έντασης που αναπτυσσόταν στη χώρα. 

Από τότε, ως σήμερα, ούτε οι προκλητικές  επιθέσεις μίσους  της Χρυσής Αυγής μηνύθηκαν ποτέ από κανέναν ούτε και άλλες κατάπτυστες ρατσιστικές  δηλώσεις  στον δημόσιο λόγο. Μόνο η περίπτωση του Μητροπολίτη Αμβρόσιου μπορεί να εκτιμηθεί ως κάποιο δείγμα αποτελεσματικότητας.

Αντίθετα, ο αντιρατσιστικός νόμος ανέδειξε έναν «ήρωα» ο οποίος δίκην «Γενικού Εισαγγελέα» ξεκίνησε να καταθέτει μηνύσεις κατά πάντων. Ο κύριος αυτός ονομάζεται Παναγιώτης Δημητράς και είναι εκπρόσωπος του ανύπαρκτου πλέον διεθνώς, Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι του οποίου όλες οι μηνύσεις άλλοτε καταλήγουν σε αθώωση των μηνυόμενων και άλλοτε στο αρχείο…

Μήπως ήρθε η ώρα αυτός ο νόμος να αλλάξει;

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης