Τεχνολογία

Ερχονται τέλος Σεπτεμβρίου τα Windows 9 -Ποιες είναι οι μεγάλες αλλαγές

gouin660.jpg

Μπορεί η επίσημη κυκλοφορία των πολυαναμενόμενων Windows 9 να έχει οριστεί για την άνοιξη του 2015, ωστόσο η Microsoft αποφάσισε να μην κρατήσει τον κόσμο σε αγωνία και να προσφέρει μια πρώτη γεύση του τι πρόκειται να δούμε στο εγγύς μέλλον…

Έτσι απέστειλε προσκλήσεις στα αμερικανικά μίντια, στις οποίες αναφέρεται πως τα αποκαλυπτήρια του νέου λειτουργικού συστήματος θα γίνουν στα τέλη του μήνα.

Η συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματισθεί για τις 30 Σεπτεμβρίου στο Σαν Φρανσίσκο, με θέμα «τι έρχεται στα Windows και τις επιχειρήσεις», όπως αναφέρει η πρόσκληση. Ένας τίτλος που κάνει αρκετούς ειδικούς να εκτιμούν πως στην εκδήλωση θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στις νέες λειτουργίες για εταιρείες και επαγγελματίες, τις οποίες πρόκειται να ενσωματώσει η Microsoft στην επόμενη έκδοση του λειτουργικού της.

Με βάση τις πληροφορίες και το βίντεο που έχουν διαρρεύσει, στην καινούρια έκδοση θα επανέλθει το μενού «Έναρξη», το οποίο ήταν «σήμα κατατεθέν» του λειτουργικού της Microsoft μέχρι τα Windows 8, ενώ θα προστεθεί ένα Κέντρο Ειδοποιήσεων, όπου θα συγκεντρώνονται οι ενημερώσεις από τα προγράμματα που τρέχουν στον υπολογιστή ή την ταμπλέτα. Επίσης, θα υπάρχουν αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον, όπως και αλλαγές που κάνουν το λειτουργικό ακόμη πιο φιλικό στα πληκτρολόγια και τα «ποντίκια».

Η εταιρεία αναμένεται να διαθέσει μια πιλοτική έκδοση των Windows 9 τις αμέσως επόμενες ημέρες μετά την εκδήλωση, για όσους προγραμματιστές θελήσουν να τα δοκιμάσουν. Η κανονική κυκλοφορία του νέου λειτουργικού αναμένεται να γίνει την άνοιξη του 2015.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Τεχνολογία