26 Ιανουαρίου 2021

Γιατί τώρα κύριε Πρωθυπουργέ των Ιμίων;

Ο Πρωθυπουργός των Ιμίων, ο Πρωθυπουργός του Τσοχατζόπουλου και των σκανδάλων τολμά να ασκεί κριτική, με πρωτοσέλιδο άρθρο του στα Νέα, στον Πρωθυπουργό των μεγάλων ΟΧΙ.

Προφανώς δεν θα σταθούμε στα όσα έγραψε σήμερα ο κ. Σημίτης. Μικρή σημασία έχουν για τους νοήμονες και για όσους έζησαν ως ενεργοί πολίτες την περίοδο διακυβέρνησης του και θυμούνται τα πεπραγμένα του.

Προκαλεί όμως μεγάλη εντύπωση η χρονική στιγμή της δημόσιας “παρέμβασης” του.

Στεκόμαστε στο χρόνο, διότι θα περίμενε κανείς από ανθρώπους που διετέλεσαν ακόμη και απλοί Βουλευτές, όχι Πρωθυπουργοί όπως εκείνος, να κατανοούν πως δεν δικαιούνται να επιχειρούν τον διχασμό των Ελλήνων σε μια περίοδο που οι σχέσεις μας με την Τουρκία βρίσκονται στο κόκκινο.

Αφού όμως το επέλεξε και το έπραξε, θα πρέπει να μας δώσει και μια πειστική εξήγηση της στόχευσης του.

Σε τι αποσκοπεί και ποιους πραγματικά εξυπηρετεί με αυτή του την παρέμβαση;

Έχει συνειδητοποιήσει πως με το άρθρο του ευνοεί την διαπραγματευτική ισχύ της Τουρκίας; Εδώ το συνειδητοποιούμε εμείς, εκείνος που ήταν και Πρωθυπουργός πως δεν το καταλαβαίνει;

Αφού έγραψε όμως ότι έγραψε ας ανατρέξουμε στο πρόσφατο παρελθόν. Τότε που ο κ. Σημίτης ήταν Πρωθυπουργός της χώρας και όσο αφορά τα Ελληνοτουρκικά είχε το μαχαίρι και το πεπόνι. Η Ελλάδα ήταν ισχυρή στρατιωτικά και οικονομικά, μέλος της ΕΕ και απέναντι της είχε μια Τουρκία εκτός ΕΕ και χωρίς καμία διεθνή στήριξη. Με αυτούς τους συσχετισμούς δέχθηκε τότε να γραφεί σε κείμενο της ΕΕ, πως Ελλάδα και Τουρκία θα λύσουν στη Χάγη “ΣΥΝΟΡΙΑΚΕΣ διαφορές” και ΟΧΙ απλά υφαλοκρηπίδα.

Δέχθηκε δηλαδή, ΟΛΑ ΟΣΑ θέτει η Τουρκία στο τραπέζι! Γκρίζες ζώνες, αποστρατιωτικοποίηση νησιών, FIR, ύδατα, κλπ.

Δεν έγραψε όμως στο άρθρο του κουβέντα για αυτά.

Δεν έγραψε λέξη για τα τρία παλληκάρια που χάθηκαν στο Αιγαίο το ’96. Τα ξέχασε;

Δεν έγραψε λέξη για την σημαία από τα Ίμια που την πήρε ο αέρας. Ούτε αυτό το θυμάται;

Ούτε φυσικά για την παράδοση του Οτσαλάν στους Τούρκους και το κάψιμο του πράκτορα Καλεντεριδη. Θα τους ξέχασε και αυτούς.

Και επειδή διαμαρτυρήθηκε μετά την δημοσίευση των “Νέων¨ σήμερα πως του άλλαξαν τον τίτλο, έχουμε να τους προτείνουμε έναν πιο ταιριαστό:

Δριμύ κατηγορώ Σημίτη σε Καραμανλή: «Εγώ είχα μοιράσει το Αιγαίο με τους Τούρκους και ήρθες εσύ και μας το χάλασες»Ο Νεοδημοκράτης