25 Νοεμβρίου 2020

Η συζήτηση πέθανε με τα smartphones -Φωτογράφος «ξεγυμνώνει» την τεχνολογία [εικόνες]

end660.png

Ο φωτογράφος Babycakes Romero ανίχνευσε άτομα κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, σε όλους τους χώρους και διαπίστωσε ότι αντί να συζητούν ή να κρατούν κάποια επαφή, είναι χαμένοι στα  Smartphones.

«Ηταν κάτι που το διαπίστωνα καθημερινά. Πρόκειται για μαρτυρία από πρώτο χέρι» δήλωσε ο φωτογράφος στο  BuzzFeed News σχολιάζοντας τη σειρά φωτογραφιών του με τίτλο The “Death Of Conversation”.
Είδα ότι τα  smartphones έγιναν ένας τοίχος στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων. Πίστεψα πώς οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν σαν κοινωνική δραστηριότητα για να κρύψουν την αδεξιότητά τους, να καλύψουν τη σιωπή τους. Οσο όμως προχωρούσα στο να διερευνώ και να φωτογραφίζω αυτό το σύγχρονο φαινόμενο, διαπίστωσα ότι αυτές οι συσκευές είναι που προκαλούν την αδεξιότητα και την σιωπή» προσθέτει.

end1.jpg

end3.jpg

end4.jpg

end5.jpg

end6.jpg

end7.jpg

end8.jpg

«Τα κινητά επιτρέπουν στους ανθρώπους να αποσύρονται και όχι να δεσμεύονται. Οταν έλεγα σε αυτά τα άτομα ότι τα φωτογραφίζω, δεν έμοιαζαν καν παρόντα στον πραγματικό κόσμο. Ηταν βυθισμένα σε έναν τεχνητό κόσμο που είχαν δημιουργησει οι ίδιοι.
Δεν έχω τίποτα εναντίον της τεχνολογίας αλλά εκτιμώ ότι αρχίζει να πλήττει την ανθρώπινη συνοχή και θα πρέπει να μάθουμε πότε να το κλείνουμε ή αλλιώς θα κλείσουμε εντελώς εμείς οι ίδιοι για τους άλλους» δηλώνει ο καλλιτέχνης.

end9.jpg

end10.jpg

end11.jpg

end12.jpgΤεχνολογία