3 Αυγούστου 2021

Για τη χαμένη ζωή της Γαρυφαλλιάς

Η αλήθεια είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει

Γράφει η Σοφία Λουκέρη

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν κατακλύσει τα story στα social media γυναίκες και άνδρες με posts που ζητούν καμιά γυναίκα να μην είναι μόνη απέναντι σε περιστατικά έμφυλης βίας και παρενόχλησης.

Πάμε να δούμε όμως πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο;

Ας κάνουμε την υπόθεση ότι η Γαρυφαλλιά ή η οποιαδήποτε Γαρυφαλλιά που αισθανόταν ότι βρίσκεται η σωματική της ακεραιότητα σε κίνδυνο  ή ακόμα ότι απειλείται και η ίδια της η ζωή από τον φίλο της, το σύντροφό της ή από τον  σύζυγό της, αποφασίσει να αντιδράσει. Τι θα μπορούσε να κάνει;

Να απευθυνθεί στο Αστυνομικό Τμήμα; Και έστω ότι αυτό μπορούσε να το κάνει, ποια θα ήταν η αντιμετώπιση του αστυνομικού που θα έσπευδε, εάν έσπευδε να την βοηθήσει;

Η αλήθεια είναι …ότι θα την ρώταγε. Κυρία μου υπάρχει υπάρχει συμβάν; Σας χτύπησε; Αν σας χτύπησε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ιατροδικαστή & να κάνετε μήνυση. Σας προειδοποιώ όμως πως μπορεί να σας κάνει και εκείνος μήνυση και να περάσετε και εσείς ένα εικοσιτετράωρο στο κρατητήριο. Ναι εσείς που απειλήστε!

Η απάντηση του “θύματος”:

Mα εάν είναι κύριε  αστυφύλακα πρέπει να υπάρχει συμβάν, αυτό το συμβάν θα μπορούσε να είναι η δολοφονία μου ή μια ανεπανόρθωτη βλάβη!

Είναι αμέτρητες οι γυναίκες που όταν βρίσκονται μπροστά σε κάτι τέτοιο δεν έχουν το κουράγιο, ούτε να απευθυνθούν σε ιατροδικαστή, ούτε να απευθυνθούν στον οικογενειακό τους δικηγόρο και να γίνουν… “ρεζίλι”. Να στεναχωρήσουν τους δικούς τους και πόσες άλλες σκέψεις και πόσα άλλα συναισθήματα αντιφατικά από την μια και από την άλλη πλευρά..

ΕΑΝ λοιπόν ΕΑΝ .. φτάσει μια γυναίκα παραγκωνίζοντας όλα αυτά που καταστέλλουν την αντίδραση της, να αντιδράσει τότε η συμπαράσταση πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ !!

Να έχει το στοιχείο της περίθαλψης, της εχεμύθειας της αυτόματης ανταπόκρισης πριν είναι αργά!!

Η νομοθεσία στις περιπτώσεις αυτές πρέπει να σκύψει με ευαισθησία και αμεσότητα !! Όπως και στην τιμωρία των θυτώνΟ Νεοδημοκράτης