28 Ιανουαρίου 2023

Η Apple ετοιμάζει αυτόνομα οχήματα -Επιβεβαίωσε τις φήμες

apple-708_1

Είναι γεγονός… H Apple επιβεβαίωσε για πρώτη φορά τις φήμες πως σχεδιάζει να αναπτύξει αυτόνομα οχήματα.

Σε επιστολή της προς την αρμόδια εποπτική Αρχή των ΗΠΑ για την ασφάλεια στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, ζητά να υπάρξει «δίκαιος ανταγωνισμός» ανάμεσα στους νεοεισερχόμενους στη βιομηχανία αυτοκινήτου και στις παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με τους Financial Times και το Reuters, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την ύπαρξη της επιστολής και υποστήριξε ότι η εργασία της Apple πάνω στα αυτόνομα συστήματα οδήγησης θα μπορούσε να μεταμορφώσει «το μέλλον των μεταφορών».

Στην επιστολή γίνεται λόγος για «σημαντικά κοινωνικά οφέλη των αυτοματοποιημένων οχημάτων», καθώς είναι μια τεχνολογία που μπορεί να σώσει ζωές, αποτρέποντας εκατομμύρια τροχαία και χιλιάδες θύματα στους δρόμους κάθε χρόνο.

Πληροφορίες, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν πως εκατοντάδες εργαζόμενοι της Apple δουλεύουν με μυστικότητα πάνω σε ένα ηλεκτρικό όχημα εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. Μέχρι σήμερα τα στελέχη της εταιρείας είχαν αρνηθεί να επιβεβαιώσουν κάτι τέτοιο.

Η επιστολή, ωστόσο, δεν διευκρινίζει αν η ίδια η Apple θα σχεδιάσει και θα παράγει το δικό της αυτόνομο όχημα ή αν θα παράσχει την τεχνολογία της σε κάποιον κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Η Apple δεν είναι η μόνη εταιρεία που προωθεί τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων, με την Google και τις αυτοκινητοβιομηχανίες Ford, Volkswagen, Daimler, Tesla και General Motors να έχουν «μπει στο παιχνίδι».Τεχνολογία