2 Δεκεμβρίου 2020

Η επόμενη μέρα της μετά – κορωνοϊού εποχής

Γράφει η Νικολέτα Ζαμπάκη*

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύει διαρκώς ότι υπάρχει σχέδιο και στρατηγική για την επόμενη μέρα, μιας κρίσης που μας βρήκε όλους ενωμένους, καθώς σύσσωμα και συντονισμένα πετύχαμε και πετυχαίνουμε το δικό μας ελληνικό θαύμα. Από τις οικονομικές δομές ως τις δομές υγείας και από τις ψηφιακές διευκολύνσεις ως τις εκπαιδευτικές δομές η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι κοντά στον πολίτη, στηρίζοντας και ενθαρρύνοντας την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα καθημερινά, αφουγκραζόμενη τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας με γνώμονα το συμφέρον αυτής και την ευρωπαϊκή της πορεία στο διεθνές στερέωμα.

Επιγραμματικά και μόνο:

Στον τομέα της υγείας τα πολύ σημαντικά νομοθετήματα για το Κράτος Υγείας και την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. έθεσαν νέες βάσεις για την κοινωνική υγεία και το κράτος πρόνοιας. Στον τομέα της οικονομίας επιτεύχθηκαν σημαντικότατες αλλαγές που στόχο είχαν και έχουν την πρόοδο και παρουσία της χώρας μας στις αγορές: μείωση του ΕΝΦΙΑ, ρύθμιση των 120 δόσεων, άρση των capital controls, στήριξη των επιστημόνων και των επιχειρήσεων πιλοτικά και με στρατηγικό σχέδιο. Ναι, γιατί με τη Νέα Δημοκρατία υπάρχει σχέδιο και μάλιστα σε βάθος χρόνου προκειμένου οι επιχειρήσεις μας να επανεκκινηθούν. Η στήριξη του ιδιωτικού κεφαλαίου και των επενδύσεων είναι αίτημα όλων μας προκειμένου να δοθούν κίνητρα, να έρθουν ξένοι επενδυτές και να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Οι αγορές πρέπει να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα που πλέον βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και προόδου. Στον τομέα της Παιδείας αποκαταστάθηκε η ανομία στις εκπαιδευτικές δομές και καταργήθηκε το άσυλο της παραβατικότητας. Σήμερα η εικόνα της εκπαίδευσής μας παρουσιάζει θεαματικές αλλαγές ως προς τον εκσυγχρονισμό και την χρήση της τεχνολογίας. Ενισχύεται διαρκώς η εξωστρέφεια των ΑΕΙ και στηρίζεται ένθερμα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μακριά από τις πρακτικές της οπισθοδρόμησης που ευαγγελιζόταν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία.  Στον τομέα της Ψηφιακής διακυβέρνησης η ψηφιακή επανάσταση έλυσε προβλήματα ετών και γραφειοκρατίας.

Τα προαναφερθέντα είναι μόνο λίγα καθώς το σχέδιο της κυβέρνησης χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο και όχι άρθρο. Οι γιγαντιαίες προσπάθειες για την αποκατάσταση του αισθήματος του δικαίου, μακριά από τις κορώνες του λαϊκισμού, είναι ορατές. Το στοίχημα του Πρωθυπουργού μας πετυχαίνει διαρκώς: βελτίωση της ποιότητας ζωής και της εικόνας της Ελλάδας εγχώρια και διεθνώς, γιατί η Νέα Δημοκρατία έχει υπεύθυνο σχέδιο και γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού.

*Η Νικολέτα Ζαμπάκη είναι Πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ στη Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων ΝΔ

 Ο Νεοδημοκράτης