27 Οκτωβρίου 2020

Η καμπάνια «Μένουμε Ασφαλείς» πρέπει να συνεχιστεί – Κλείστε τα αυτιά σας στον εγκληματικό λαϊκισμό των Τσίπρα – Βαξεβάνη

Γράφει η Σοφία Λουκέρη,

Στις 31/05/2020 ολοκληρώθηκε ο δεύτερος κύκλος της κυβερνητικής καμπάνιας για τον κορωνοϊό. Έκτοτε παρακολουθούμε Τσίπρα, Βαξεβάνη και ολόκληρο το ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύουν απίστευτη λάσπη, στη μόνη καμπάνια στην ιστορία του Ελληνικού κράτους, που κατά την γνώμη μου, άξιζε τα λεφτά της! (εξαίρεση οι καμπάνιες για τον τουρισμό στο εξωτερικό)

Μετά την διακοπή της καμπάνιας «Μένουμε Ασφαλείς», τώρα που οι τηλεοράσεις μας σταμάτησαν να μας υπενθυμίζουν πως πρέπει να φοράμε μάσκες, να εφαρμόζουμε αποστάσεις, τώρα που σταματήσαμε σε κάθε μας επίσκεψη στο διαδίκτυο να βλέπουμε μηνύματα μέσω των οποίων επιστρέφει στο μυαλό μας η πραγματικότητα, πως τίποτα δηλαδή δεν έχει τελειώσει και πως οι επόμενες μάχες βρίσκονται μπροστά μας, παρατηρώ με ιδιαίτερη ανησυχία έναν τεράστιο εφησυχασμό.

Πηγαίνεις στο φαρμακείο; Μάσκες φορά μόνο ο φαρμακοποιός.

Πηγαίνεις σε εμπορικά καταστήματα; Μάσκα φορούν μόνο οι υπάλληλοι.

Περπατάς σε έναν κεντρικό εμπορικό δρόμο; Το αδιαχώρητο και ελάχιστοι είναι εκείνοι που φορούν μάσκες.

Πόσα χρήματα θα μας κόστιζε η συνέχιση της καμπάνιας «Μένουμε Ασφαλείς», έστω και με μικρότερη ένταση μέχρι το Δεκέμβριο; 10 εκατομμύρια; 20 εκατομμύρια; 30 εκατομμύρια;

Πόσα θα μας κοστίσει, αν στο επόμενο κύμα του κορωνοϊου, η κοινωνία είναι ξανά χαλαρή και έχουν αρχίσει όλοι τις χειραψίες; (Δεν είμαι υπερβολική, έχω γίνει μάρτυρας δεκάδων εναγκαλισμών και ασπασμών το τελευταίο διάστημα μεταξύ φίλων)

Κατανοώ πως οι φίλοι μου στο Μέγαρο Μαξίμου αισθάνονται πολιτική πίεση από την ξεδιάντροπη προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να μετατρέψει σε πιθανό σκάνδαλο προς διερεύνηση, το ουσιαστικότερο μέσο προφύλαξης όλων μας, που είναι η συνεχής ενημέρωση και η αποτροπή του εφησυχασμού.

Θεωρώ όμως λάθος η ανεύθυνη και εγκληματική επι του προκειμένου αντιπολίτευση να μας σύρει σε αποφάσεις που μπορεί στη συνέχεια να τις πληρώσουμε πολύ ακριβά.

Ας κλείσουμε τα αυτιά μας στις σειρήνες του λαϊκισμού & να συνεχίσουμε ως κράτος να επενδύουμε στην καλλιέργεια ατομικής ευθύνης.

Ο κίνδυνος δεν μας ξέχασε, μην τον ξεχάσουμε και εμείς. Φοράμε μάσκες, τηρούμε αποστάσεις, «Μένουμε όλοι Ασφαλείς». Για να έχουμε όλοι την υγειά μας.

ΥΓ 1: Προφανώς και είμαι υπέρ της δημοσιοποίησης των ποσών που έλαβε κάθε ΜΜΕ, εξάλλου η κυβέρνηση εξ’ αρχής ξεκαθάρισε πως τα ποσά θα δημοσιευθούν.

ΥΓ 2: O «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ», σε αντίθεση με την «Αυγή» και δεκάδες άλλα μέσα που στηρίζουν το ΣΥΡΙΖΑ, δεν διεκδίκησε και δεν έλαβε ούτε 1€ από την κρατική καμπάνια και ας έχουμε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά.

ΥΓ 3: Τα ποσά που διαδίδουν πως δόθηκαν σε κάθε μέσο τα φερέφωνα της Κουμουνδούρου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Γνωρίζω αρκετούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ και έλαβαν στην συντριπτική τους πλειοψηφία 1.000€ για 2 μήνες προβολής!

ΥΓ 4: Προφανώς και οι τηλεοπτικοί σταθμοί αλλά και οι μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες που προσελκύουν εκατομμύρια πολίτες καθημερινά, ως ιδιωτικές επιχειρήσεις έλαβαν δικαίως μεγαλύτερα ποσά για να διαθέσουν το διαφημιστικό τους χώρο στην κυβέρνηση.

Σοφία Λουκέρη είναι ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Μέλος της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας & Εκδότρια του «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ»Ο Νεοδημοκράτης