2 Δεκεμβρίου 2020

Η πολιτική επηρεάζει τα πάντα

Σήμερα θρηνήσαμε στην Ελλάδα του 2019 ένα 8χρονο αγόρι που έφυγε από διφθερίτιδα, μια ασθένεια που οι περισσότεροι δεν είχαμε ακούσει ποτέ μας, αφού χάρη στους εμφολιασμούς είχε δεκαετίες να μας απασχολήσει.

Με αφορμή αυτή την τραγική είδηση μας έστειλε την παραπάνω φωτογραφία αναγνώστης του Νεοδημοκράτη για να μας θυμίσει μια περσινή εκπομπή του Αρβανίτη στην ΕΡΤ.

Αναρωτιόταν τότε ο σημερινός Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το αν τελικά σώζουν ή απειλούν ζωές τα εμβόλια.  Αυτό ήταν το αντικείμενο της συζήτησης, στην εκπομπή που πλήρωναν οι Έλληνες φορολογούμενοι, όπου είχε καλέσει μάλιστα και “γιατρό” για να ακουστεί από τη δημόσια συχνότητα μια ισχυρή άποψη κατά των εμβολιασμών.

Και μπορεί ο κ. Αρβανίτης να υποστήριξε την επόμενη ημέρα της εκπομπής (μετά την κατακραυγή του στο Twitter) πως ο σκοπός του ήταν η… ενίσχυση των εμβολιασμών (η διάσημη πλέον kolotoumpa by SYRIZA που ορίζει λεκτικά τέτοιου είδους συμπεριφορές) πρέπει ωστόσο να αναρωτηθούμε ξανά για το πολύπλευρο κόστος του λαϊκισμού και της δημόσιας πολιτικής σαχλαμάρας.

Δεν είναι μόνο τα χρήματα, δεν είναι μόνο η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίες. Είναι η Δημόσια Υγεία, η Δημόσια Ασφάλεια, είναι το αίσθημα και η ουσία της Δικαιοσύνης, είναι κάθε τομέας της ζωής μας.

Δεν χάσαμε από την “συριζίτιδα” μόνο κάποια λεφτά. Η “συριζίτιδα” σκοτώνει. Από αθώους ανθρώπους που κάηκαν στη Marfin, μέχρι και τον 8χρονο που έφυγε σήμερα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.

Η “συριζίτιδα” ως πολιτική συμπεριφορά οδηγεί στον όλεθρο.

Νίκησε ο Μητσοτάκης στις εκλογές, τώρα πρέπει ως Έθνος να νικήσουμε και τον κακό μας ευατό, τον συριζαίο που κρύβεται μέσα μας.Ο Νεοδημοκράτης