Ο Νεοδημοκράτης

Η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές -Βασικός στόχος η ενίσχυση της συσπείρωσης

Η κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί μια ήπια στάση έναντι των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τον πρωθυπουργό να υποδέχεται τα τρακτέρ στην Αθήνα για τη σημερινή τους συγκέντρωση. «Κατανοώ απόλυτα την επιλογή των αγροτών μας να πραγματοποιήσουν μια συμβολική παρέμβαση στο κέντρο της Αθήνας, όπως έχει συμβεί σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», δήλωσε σε συνέντευξη για το δελτίο ειδήσεων του Star. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι σύμφωνα με τον νόμο, τα αγροτικά οχήματα δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν ούτε στις εθνικές οδούς, ούτε στα κέντρα των πόλεων.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι μετά την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, θα αρχίσει σταδιακά η υποχώρηση των κινητοποιήσεων. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια για περαιτέρω μέτρα προς τους αγρότες και υποστήριξε τη συνέχιση του διαλόγου για θεσμικά θέματα. Επίσης, η κυβέρνηση προσπαθεί να εντάξει τη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα στη στρατηγική της για την επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ, με τον πρωθυπουργό να επισημαίνει τη σημασία της ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει τη Νέα Δημοκρατία σε εκλογική τροχιά, με στόχο την αύξηση της συσπείρωσης του κόμματος και την εδραίωση της πολιτικής κυριαρχίας της. Για να το πετύχει αυτό, επισημαίνει τη σημασία της συμμετοχής στις ευρωεκλογές και προσπαθεί να προσεγγίσει εκ νέου τους διαφορετικούς ιδεολογικούς πυρήνες του κόμματος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης