13 Μαΐου 2021

Καλό ταξίδι σε έναν μεγάλο αγωνιστή της παράταξης

dimitrisrizos1-768x512Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Δημήτρης Ρίζος ήταν ο δημοσιογράφος – ψυχή της Βραδυνής, επί εποχής Αθανασιάδη.

Ήταν τότε που η 17 Νοέμβρη σκότωνε τους εκδότες εφημερίδων που στηριζαν τη ΝΔ.

Ήταν εξαιρετικά σοκαριστικό γεγονός η δολοφονία του Αθανασιάδη. Όσοι βρισκόντουσαν κοντά τότε βρέθηκαν το ίδιο βράδυ έξω από η Βραδυνή, 150 μετρα απο την Ομόνοια, στη Πειραιώς.

Στο περβαζι στο πρωτο όροφο ήταν ο Ρίζος να φωνάζει στο κόσμο, “Δεν θα σκυψουμε ποτέ, κάτω η χούντα του ΠΑΣΟΚ”, ήταν ο πρωτος που χρησιμοποιησε αυτο το σύνθημα, και εγινε οταν σκοτωσαν τον Αθανασιάδη. Όταν εξαγορασαν για να κλεισουν την Βραδυνή, εφυγε. Ειχε τους δικους του οπαδους. Για όσους τότε ήταν στην πρώτη γραμμή στην ΟΝΝΕΔ και στην παράταξη ηταν ο δημοσιογραφος μας.

Παντα στη πρωτη γραμμη, δεν τα πήρε απο πουθενά. Ο μοναδικος που εγραφε για σκανδαλα και μιζες στην παντοδυναμια του ΠΑΣΟΚ, εβγαζε φωτογραφιες στη φόρα που ταρακούνησαν την πολιτικη σκηνή.

Στη πραγματικότητα ηταν μόνος του εναντίων ενός ολοκληρου συστηματος. Εχει το ρεκόρ μηνυσεων, απο πολιτικους και επιχειρηματιες. Το ρεκορ σε αθωώσεις. Όλοι αυτοι οι επιχειρηματίες που βλεπετε τωρα να ειναι στην επικαιρότητα, να είναι μεγαλοπαραγοντες, τοτε ηταν αυλικοι υπουργών. Και ο Δημήτρης ηταν ο μονος που εγραφε για μίζες. Και είναι ο μόνος δημοσιογραφος που ειχε τετοια μεγαλη πορεια, που ηταν ιδαλμα για αυτους που απαιτουσαν κάθαρση, που μπορουσε να εχει τη μιση Ελλαδα δική του, και όμως δεν το εκανε, Δεν πήρε μιζες.

Πεθανε φτωχός. Για άλλους κορόϊδο που ποτε δεν τα πήρε.

Για όσους τον θυμούνται στο περβαζι της Πειραιώς, που τον θυμούνται να τον τρεχουν στα δικαστηρια επειδη ήταν ο μόνος που εγραφε για μιζες υπουργων και τραπεζικους λογαριασμους στην Ελβετία, ήταν και θα μείνει ίδαλμα.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗΟ Νεοδημοκράτης