19 Σεπτεμβρίου 2019

Καμία Δημοκρατία δεν μπορεί να διαπραγματεύεται με τρομοκράτες δολοφόνους

tromokrates_kyvernisi_syriza.jpgΓράφει η Σοφία Λουκέρη*

Την ίδια ώρα που στις Ελληνικές φυλακές «σαπίζουν» πολίτες-θύματα της οικονομικής κρίσης ακόμη και για χρέη, την ίδια ώρα που οι Έλληνες  αισθάνονται πως βρίσκονται στο έλεος της εγκληματικότητας η οποία γιγαντώθηκε εξαιτίας της μαζικής απελευθέρωσης σκληρών ποινικών που έκαναν χρήση του νομοθετήματος «Παρασκευόπουλου», την ίδια ώρα που η Αστυνομία μας είναι υποστελεχωμένη και δέσμια της πολιτικής της ηγεσίας που δεν την αφήνει να κάνει την δουλειά της, η Ελληνική Δικαιοσύνη έρχεται μέσω του ανώτατου οργάνου της να αμφισβητήσει την κρίση άλλων δικαστών για το κατά πόσο ο αμετανόητος κατα συρροή δολοφόνος-τρομοκράτης Δημήτρης Κουφοντίνας δικαιούται να λάβει άλλη μια άδεια για να σουλατσάρει ελεύθερος στα μέρη όπου δολοφόνησε άνανδρα τα θύματα του.

Η συντεταγμένη πολιτεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποχωρεί σε εκβιασμούς τρομοκρατών. Η υπόθεση της αναίρεσης που άσκησε η κ. Ξένη Δημητρίου επί του βουλεύματος που απέρριψε την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα δεν είναι απλά μια δικαστική υπόθεση, αλλά δυστυχώς έχει πολιτικό παρασκήνιο. Διότι μέχρι πρότινος σε περίπτωση εισαγγελικού «βέτο» σε αίτηση κρατουμένου για χορήγηση άδειας, τα βουλεύματα, δηλαδή οι αποφάσεις, των Συμβουλίων Πλημμελειοδικών ήταν αμετάκλητα, κοινώς δεν μπορούσαν να προσβληθούν με κανένα ένδικο μέσο. Αυτό άλλαξε με το νόμο 4531/2018 που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, δόθηκε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η δυνατότητα να ασκεί αναίρεση σε όλα τα βουλεύματα όλων των δικαστηρίων και συμβουλίων, ακόμη και στα αμετάκλητα. Με τον τρόπο αυτό επιχειρείται να παρακαμφθεί άνωθεν η κρίση των αρμόδιων οργάνων, τα οποία έχουν γνώση της υπόθεσης σε όλα της τα στάδια, αλλά και την ευθύνη των αποφάσεών τους.

Προκαλεί μάλιστα εντύπωση η ευαισθησία που επιδεικνύεται απέναντι σε έναν τρομοκράτη που έχει καταδικαστεί σε 11 φορές ισόβια, ευαισθησία που δεν έχουμε δει σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Πέρα, όμως, από την έκπληξη, προκαλεί αλγεινή εντύπωση η σπουδή να ασκηθεί η συγκεκριμένη αναίρεση μέσα στη νύχτα, τη στιγμή που όλοι οι πολίτες ταλαιπωρούνται σε ουρές από τα ξημερώματα για να εξυπηρετηθούν -αν έρθει η σειρά τους- ύστερα από ώρες. Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ για κάποιο λόγο έχει συνδέσει τον Άρειο Πάγο με τις νυχτερινές ώρες. Αυτό όμως που σίγουρα αποδεικνύεται είναι πως τελικά οι «πολλοί» για τους οποίους τάχα κόπτεται η Κυβέρνηση δεν είναι οι πολίτες, αλλά οι τρομοκράτες.

*H Σοφία Λουκέρη είναι εκδότρια της εφημερίδας «ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ» & Υποψήφια Βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα ΔημοκρατίαΟ Νεοδημοκράτης
Μενού
Responsive Menu Clicked Image