27 Νοεμβρίου 2020

Κάτω τα χέρια από τον Παρασκευόπουλο!

0012Γράφει η Σοφία Λουκέρη*

Τόση αχαριστία δεν την περίμενα.

Έπεσαν όλοι πάνω στον σοφό πανεπιστημιακό και πρώην Υπουργό Νίκο Παρασκευόπουλο για τις «προτάσεις» της υπ’ αυτόν Επιτροπής για την αντιμετώπιση της βίας και της εγκληματικότητας στον χώρο των πανεπιστήμιων.

Μα είναι δυνατόν; Λίγη ντροπή. Αυτόν τον άνθρωπο βρήκατε να στοχοποιήσετε;  Τον Υπουργό που σε τόσο λίγο χρόνο έκανε τόσα πολλά για την πατρίδα μας;

Αυτός δεν είναι που με τον νόμο του έλυσε τα προβλήματα της εγκληματικότητας και της ανομίας;

Σε αυτόν δεν χρωστάμε την αποσυμφώρηση των φυλακών; Χιλιάδες είναι εκείνοι που πίνουν κάθε μέρα νερό στο όνομα του. Κάθε λογής εγκληματίας τον ευγνωμονεί. Καταχραστές, τρομοκράτες, δολοφόνοι, ληστές, βιαστές, όλοι στο άκουσμα του ονόματος Παρασκευόπουλος συγκινούνται, αφού αν δεν ήταν εκείνος δεν θα ήταν σήμερα ανάμεσα μας, ενεργά μέλη της κοινωνίας μας και δεν θα μπορούσαν να συνεχίσουν το έργο τους.

Πρέπει να το δούμε αλλιώς το πράγμα και να μην του την “μπαίνουμε” συνέχεια.

Ο Παρασκευόπουλος είναι ο καταλληλότερος για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.  Δεν θα μπορούσε μια κυβέρνηση όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να αναθέσει σε άλλο αυτή τη δύσκολη αποστολή.  Και να σας πω και κάτι; Έχει όραμα! (Κυριάκο συγχώρεσε με, οφείλω να το παραδεχθώ). Οι τόσο καινοτόμες προτάσεις δεν αφήνουν περιθώριο αντιπαράθεσης.

Τρανό παράδειγμα αυτό που προτείνει για τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τράπεζων που λειτουργούν στις σχολές.  Σου λέει ο Παρασκευόπουλος: Αφού, με την ύπαρξη τους τα ΑΤΜ, προκαλούν τους «επαναστάτες ληστές» που τα ρημάζουν, να τα καταργήσουμε! 

Ριζικές λύσεις. Όχι ημίμετρα.

Και δεν σταμάτησε εκεί. Το πόρισμα Παρασκευόπουλου είναι πραγματικά “προοδευτικό”:

– Να μην πολεμάμε την παραβατικότητα γιατί έτσι υποθάλπουμε καταστάσεις ανομίας (sic).
– Να δίνουμε υποκατάστατα ναρκωτικών εντός των πανεπιστημίων για να μην γίνεται διακίνηση.
– Να δημιουργηθεί Μόνιμη Επιτροπή Διαπραγμάτευσης για αυτούς που κάνουν καταλήψεις με φθορές ή μη.
– Να μην δέρνουν καθηγητές γιατί δεν είναι άρχουσα τάξη.
– Να φωτίσουμε τους χώρους με λάμπες που δεν σπάνε.
– Να δημιουργηθούν χώροι νυχτερινής αναψυχής με ευθύνη των σχολών, εκ περιτροπής.

Παρασκευόπουλε προχώρα σε θέλει όλη η χώρα! (σύμφωνα με σχετική δημοσκόπηση της έγκριτης εφημερίδας documento)

*Η Σοφία Λουκέρη είναι Εκδότρια της εφημερίδας “ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ”, Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας & Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

 Ο Νεοδημοκράτης