25 Ιουνίου 2019

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- «Μαύρο γιλέκο» για τη χώρα

mavra_gileka1.jpgΓράφει ο Χάρης Τσούλας

Δανειζόμενος και παραφράζοντας ελαφρώς τη φράση που περιγράφει ευσύνοπτα το πασίγνωστο πλέον γαλλικό κίνημα, ας μου επιτραπεί να παρομοιάσω την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με πραγματικά «μαύρα γιλέκα» για την Ελλάδα.

Θα σταθώ κυρίως σε δύο σημεία: Στα εθνικά ζητήματα και στα ζητήματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Στο μείζον εθνικό ζήτημα, αυτό της ονομασίας των Σκοπίων, η κυβερνηση δείχνει να μην λαμβάνει υπόψη της επουδενί τις πρόσφατες προκλητικές δηλώσεις του κ. Ζάεφ. Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας όχι μόνο δεν προβαίνει σε κάποιο διάβημα διαμαρτυρίας, αλλά φαίνεται να εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά και απαρασάλευτα μια ήδη κακή συμφωνία, η οποία κατά καιρούς «διανθίζεται» και από ανιστόρητες και το λιγότερο ατυχείς τοποθετήσεις από μερους της σκοπιανής πλευράς, όπως αυτή περί «δίκαιου αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της χώρας του ως Μακεδόνων και όχι Βορειομακεδόνων, οι οποίοι ομιλούν την μακεδονική γλώσσα».

Ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός της FYROM είπε δημόσια αυτό που στην αλήθεια σκέπτονται και επιδιώκουν οι Σκοπιανοί. Η απάντηση εκ μέρους της ελληνικής πλευράς; Πλήρης αφωνία τόσο από την πλευρά του Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών, όσο και από την πλευρά των «υποτιθέμενων πατριωτών» των ΑΝΕΛ. Βλέπουμε λοιπόν τη διεθνή θέση της χώρας μας να υποβαθμίζεται συνεχώς και μάλιστα σε θέματα φλέγοντα, που μας αφορούν άμεσα. Γεγονός που ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν θα συνέβαινε με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει ρητά και κατηγορηματικά εκφράσει την αντίθεση της στην κύρωση της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Εκτός όμως από τα εθνικά θέματα, η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί τροχοπέδη και για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Μόλις την προηγούμενη Πέμπτη παρακολουθήσαμε όλοι άναυδοι τους βανδαλισμούς και την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και στην Θεσσαλονίκη. Και σαν να μην έφτανε αυτό, είχαμε την εμφάνιση ακόμη δύο περιστατικών ανομίας σε πανεπιστημιακούς χώρους: Την εισβολή αναρχικών στην Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και την επιδρομή αγνώστων μετά από πάρτι στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου που συνοδεύτηκε από τραυματισμό φύλακα με μαχαίρι. Η ετοιμότητα για αποτελεσματική αντιμετώπιση από πλευράς πολιτικής ηγεσίας; Υπό του μηδενός.

Τα προαναφερθέντα έρχονται ως μια συνέχεια διαρκών συμβάντων που τείνουν να πάρουν δυστυχώς τη μορφή κανονικότητας για την χώρα μας, μειώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στον κάθε πολίτη. Την ίδια στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας τάσσεται αναφανδόν κατά της ασυδοσίας, η οποία λαμβάνει διαστάσεις μάστιγας επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ανεξαρτήτως του ποιος βρίσκεται στην ηγεσία του αρμοδίου (;) Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Και σε αυτό το πεδίο η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ακολουθώντας την κοινή λογική αλλά και το αίτημα της κοινωνίας, θα δείξει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Έχει γίνει επιτυχώς στο παρελθόν, θα γίνει και τώρα. Για να επιστρέψει ο τόπος σε ρυθμούς φυσιολογικού δυτικού ευρωπαϊκού πολιτισμένου κράτους.

Φυσικά ο εσμός της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποτελεί «μαύρο γιλέκο» και σε μια σειρά σημαντικών τομέων του δημοσίου βίου όπως η παιδεία, η υγεία, η οικονομία, η ελευθεροτυπία, η τοπική αυτοδιοίκηση. Θα αναφερθούμε και σε αυτά με την πρώτη ευκαιρία…

sofia_loukeri_300x250


Ο Νεοδημοκράτης
Μενού
Responsive Menu Clicked Image