Τεχνολογία

Κρούσματα παιδικής πορνογραφίας και στο Twitter -Καταγγελίες για 149 λογαριασμούς στην Ελλάδα

twitter-to-dump-third-party-image-hosts-

Μετά από το Facebook και τις άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, η μάστιγα της παιδικής πορνογραφίας επεκτείνεται και στο Twitter. Ηδη έχουν γίνει αρκετές καταγγελίες στην Ελλάδα και διερευνώνται λογαριασμοί.

Στην Ελληνική Γραμμή SafeLine έχουν καταγγελθεί 149 λογαριασμοί του Twitter το τελευταίο διάστημα. Από αυτές τις περιπτώσεις, οι 53 προωθήθηκαν στους υπεύθυνους της σελίδας και την αστυνομία, ενώ οι 20 που αφορούσαν παιδική πορνογραφία προωθήθηκαν στο Διεθνή Σύνδεσμο Ελέγχου των Ανοικτών Γραμμών, προκειμένου να γίνει περαιτέρω έρευνα.

Το Twitter έχει δημιουργήσει εξειδικευμένη ομάδα που ασχολείται με όλες τις καταγγελίες που γίνονται από τους χρήστες, ενώ υπάρχει και κανάλι επικοινωνίας με τις Ανοικτές Γραμμές, ώστε οι καταγγελίες που προέρχονται από αυτές, να έχουν άμεση και πρώτη προτεραιότητα επεξεργασίας.

Επιπλέον, το Help Centre που διαθέτει το Twitter στους χρήστες του, παρέχει αρκετές πληροφορίες, συμβουλές και περιγραφές επιλογών για τις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες θέλει να προβεί ένας χρήστης.

Για παράδειγμα, ένας χρήστης που ενοχλείται από ένα tweet, έχει στη διάθεσή του ένα κουμπί αναφοράς, με το πάτημα του οποίου αποστέλλεται το παράνομο περιεχόμενο απευθείας στο Twitter, χωρίς να χρειαστεί η συμπλήρωση κάποιας ηλεκτρονικής φόρμας.

Σε περίπτωση που κάποιοι χρήστες έρθουν αντιμέτωποι με το φαινόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών, θα πρέπει να το αναφέρουν άμεσα στο Twitter μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας. Η ηλεκτρονική φόρμα είναι διαθέσιμη στους παρακάτω συνδέσμους (επιλέξτε την αγγλική έκδοση του Twitter): t.co/report, t.co/reporting

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνουν όμως και οι διαδικτυακοί εκβιασμοί με θύματα εφήβους. Μόνο φέτος καταγράφηκαν 50 περιστατικά εφήβων που εκβιάζονταν από χρήστες νεαρής ηλικίας των κοινωνικών δικτύων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Τεχνολογία