Ο Νεοδημοκράτης

Ξαφνικός πολιτικός έρωτας ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες

??/ ???U????õd? ?????????, KO????, ? ???õd???"MOQ???????, ?? ??o?(EUROKINISSI // ??M`?ûQkΜετά τη δήλωση-βόμβα του Νίκου Παππά στη Real News πως τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί και «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε ενδεχομένως να υποστηριχθεί και από ευρύτερες δυνάμεις», ο Γιάννης Μπαλάφας άφησε εκ νέου ορθάνοικτο το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου!

«Εμείς θα παλέψουμε για αυτοδυναμία αλλά σε κάθε περίπτωση θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για να αποφύγουμε επαναληπτικές εκλογές» τόνισε το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Mega, σημειώνοντας πως “βεβαίως και μπορούμε να συνεργαστούμε με τον Πάνο Καμμένο”.

Δε μένω στο φαιδρό της δήλωσης περί ενδεχόμενου συνεργασίας με Καμμένο και ΑΝΕΛ. Προσπαθώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα της δήλωσης. Ο Μπαλάφας και ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν, όπως όλοι άλλωστε, ότι η είσοδος στη βουλή των ΑΝΕΛ όποτε και αν γίνουν εκλογές είναι πολύ δύσκολη και θα γίνει αδύνατη αν οι εκλογές δεν γίνουν σύντομα.

Γιατί λοιπόν η δήλωση πρόθεσης συνεργασίας με ένα κόμμα τη στιγμή που αυτή η προοπτική φαντάζει από εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη λόγω ποσοστών ; Ακόμη και αν οι ΑΝΕΛ μπουν στη βουλή με ένα αναιμικό 3% θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό για να σχηματιστεί κυβέρνηση ; Φαντάζει πολύ δύσκολο ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα.

Η μόνη ερμηνεία της εν λόγω “αποκοτιάς” που μπορώ να σκεφθώ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να ευελπιστεί να προλάβει τους αποχωρούντες από τους ΑΝΕΛ για να μην επιστρέψουν στη Νέα Δημοκρατία, εν όψει και της 4ης Οκτωβρίου, ημέρας που συμπληρώνονται 40 χρόνια από την υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης της παράταξης, που αναμένεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις για την επανένωση της κεντροδεξιάς.

Η πιθανότητα βεβαίως του να είναι μία ακόμη μπούρδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει, αλλά δεν την θεωρώ βάσιμη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης