Ο Νεοδημοκράτης

Κυρίαρχη η ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις: Αρνητική η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Σκηνικό κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις, της Opinion Poll και της MRB.

Στο δρόμο για την μάχη των ευρωεκλογών, η δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24, δείχνει σταθερή κυριαρχία της ΝΔ με 20 μονάδες διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται σε πτώση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει βαθύ τραύμα μετά το Συνέδριο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στις 20 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (13,9%), το οποίο εμφανίζεται στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μένει στην τρίτη με ποσοστό 11,9%. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν πτώση συγκριτικά με προηγούμενη δημοσκόπηση της Opinion Poll πριν από 10 ημέρες.

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll καταγράφει άνοδο της Ελληνικής Λύσης (10,2%) οριακά πάνω από το ΚΚΕ (10,1%). Ακολουθεί το κόμμα Νίκη με 4,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νέα Αριστερά με 3,3%, οι Σπαρτιάτες με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Λίγο ή καθόλου ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το 76,4% εκτιμά πως το συνέδριο τον ενίσχυσε λίγο ή καθόλου με το 80% να αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται δυναμωμένος μέσα από την απόφαση να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές.

Πάνω από 75% κρίνει πως τα φαινόμενα εσωστρέφειας θα συνεχιστούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ σχετικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, το 66,7% πιστεύει πως δεν βοήθησε.

MRB: Σταθερά κυρίαρχη η ΝΔ

Κυριαρχία της ΝΔ δείχνει και η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN, με το κυβερνών κόμμα να καταγράφει σταθερό προβάδισμα 23,7 ποσοστιαίων μονάδων για τις ευρωεκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση ενώ ενισχυμένη είναι η Ελληνική Λύση, που μετά το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια έχει ξεπεράσει το ΚΚΕ και πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση MRB: Πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 9,7%, ενώ πίσω του είναι με 8,8% ο ΣΥΡΙΖΑ και με 7,5% η Ελληνική Λύση.

MRB: Πρόθεση με αναγωγή στις ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,2% μονάδες, διαφορά 23,7 μονάδων σε σχέση με το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12,5%. Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,4% και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 9,7% και ΚΚΕ με 9%.

Δημοσκόπηση MRB: Αποδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Μετά τις εξελίξεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η δημοσκόπηση της MRB δείχνει πως το 50.3% θεωρεί πως το κόμμα βγήκε αποδυναμωμένο, σε αντίθεση με το 13.6% που θεωρεί πως βγήκε ισχυρότερο. Το 24.1% εκτιμά ότι τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν ίδια.

Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το 47.2% των ερωτηθέντων την θεωρεί άστοχη και το 30.8% εύστοχη ενώ το 48.7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου κρίνουν εύστοχη την παρέμβαση του πρώην προέδρου, αλλά το 37.1% την θεωρεί άστοχη.

Το νο1 πρόβλημα που απασχολεί τους Έλληνες είναι η ακρίβεια με ποσοστό 53.5%. Δεύτερο είναι η υγεία (31.3%), τρίτο το ύψος εισοδημάτων (20.6%), τέταρτο η παιδεία (17.3%), και ακολουθούν η εγκληματικότητα (15.6%), η ανάπτυξη (15%) και η ανεργία (11.9%).

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης