1 Ιουνίου 2020

Μήπως αντί ενός ακόμη επιδόματος να καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος;

dvro-xxΗ κυβέρνηση εξετάζει την χορήγηση ενός ακόμη επιδόματος χριστουγέννων εντός του 2019 (το πρώτο το είχε μοιράσει ο Τσίπρας αντί για Χριστούγεννα λίγο πριν τις εκλογές).

Το κόστος υπολογίζεται περι τα 200.000.000€. Θα κλείσει κάποιες τρύπες; Αδιαμφισβήτητα, όμως λίγες ημέρες μετά δεν θα το θυμάται κανείς και δεν θα έχει προσφέρει τίποτα το ουσιώδες στην εθνική οικονομία.

Μήπως λοιπόν αντί για ακόμη ένα επίδομα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να προχωρήσει σε κάτι πιο ουσιαστικό όπως θα ήταν η άμεση κατάργηση του χειρότερου και πλέον άδικου φόρου που έχει υπάρξει ποτέ, του τέλους επιτηδεύματος;

Το δημοσιονομικό κόστος για την απόλυτη κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος είναι 387.000.000€, δηλαδή τα μισά από όσα ίσως περισσεύουν για να μοιραστούν τα Χριστούγεννα. Και με τα μισά όμως, μπορεί κάλλιστα να μειώσει το τέλος επιτηδεύματος κατά 50% για όλους!

Με την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα απαλλαχθούν από το άγχος της μη κερδοφορίας χιλιάδες άνθρωποι που θα ήθελαν να δοκιμάσουν την τύχη τους στην επιχειρηματικότητα. Ταυτόχρονα θα αποκατασταθεί η αίσθηση (ως ένα βαθμό) φορολογικής δικαιοσύνης στους ιδιοκτήτες των μικρών επιχειρήσεων.

 Ο Νεοδημοκράτης