ΑφιερώματαΝεοδημοκρατικές Ιστορίες

ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ: «Κώστα και Αντώνη, η Ελλάδα σάς ενώνει»

Η απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή ήταν γνωστή και οριστική από τα Χριστούγεννα του 2003 σχετικά με την ένταξη του κ. Σαμαρά στην ΝΔ. Ο Κ.Καραμανλής ήθελε τον κ. Σαμαρά στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2004 και στην συνέχεια να είναι υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ στην Μεσσηνία.

Ο Κ.Καραμανλής θα πήγαινε στην Καλαμάτα να μιλήσει στην προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ ενόψει των επερχόμενων εκλογών στις 7-3-2004. Απέναντι από την εξέδρα που θα μιλούσε ο πρόεδρος της ΝΔ υπήρχε ένα πανό που έγραφε «Κώστα και Αντώνη, η Ελλάδα σάς ενώνει». Στο τέλος της ομιλίας υπήρξε θερμός εναγκαλισμός των δύο. Ήταν ουσιαστικά και το σύνθημα της επιστροφής του κ. Σαμαρά.

Στις 13 Μαΐου 2004 πραγματοποιήθηκε η διάλυση από τον κ. Σαμαρά της Πολιτικής Άνοιξης και η συμπόρευσή του με τον κ. Καραμανλή και τη ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστική Επιτροπή της Πολιτικής Άνοιξης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις στήριξε τη ΝΔ»  και ότι «η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή εγγυάται την έξοδο από την κρίση».

Τσαρδακλής Εμ. Κωνσταντίνος

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Αφιερώματα