1 Αυγούστου 2021

Ο ΣΕΒ αντιδρά στο νομοσχέδιο που σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ γράφηκε κατ’ εντολή… του ΣΕΒ

Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι με το εργασιακό νομοσχέδιο υπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων, οι βιομήχανοι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε βασικά σημεία του νομοσχεδίου για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι υιοθετήθηκαν κατόπιν υπόδειξη του ΣΕΒ!

Πιο συγκεκριμένα ο ΣΕΒ διαφωνεί: Με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, που δίνει τη δυνατότητα να διευθετείται ο χρόνος κατόπιν αιτήματος του εργαζόμενου. Διαφωνεί με το προτεινόμενο πλαίσιο για την τηλεργασία, το οποίο προβλέπει και το δικαίωμα της αποσύνδεσης του εργαζόμενου μετά το πέρας του ωραρίου του. Με τις ριζικές αλλαγές στο δίκαιο της καταγγελίας της αορίστου χρόνου σύμβασης εργασίας, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για απελευθέρωση των απολύσεων. Διαφωνεί επίσης με τον τρόπο εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας.

Το νομοσχέδιο έρχεται να απαντήσει σε προβλήματα της σύγχρονης εποχής και να αντικαταστήσει ένα απαρχαιωμένο πλαίσιο και σε ρυθμίσεις περασμένων δεκαετιών όταν η φύση της εργασίας έχει αλλάξει.  Υιοθετεί ευρωπαϊκές πρακτικές και αντιμετωπίζει προβλήματα της υποδηλωμένης και “μαύρης εργασίας” δίνοντας πραγματική δύναμη στον εργαζόμενο. ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές οπισθοδρομικές δυνάμεις επιμένουν σε FakeNews και σε συνθήματα περασμένων εποχών που δεν αφορούν τους πραγματικούς εργαζόμενους.

Ποιο είναι τα νέα fake news του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ρεπό και τις αμοιβές;

Όταν η αλήθεια δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο χειρότερο για την αλήθεια. Επιστρατεύει τα τρολ του που διακινούν ότι δήθεν ο κ. Χατζηδάκης είπε πως «οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται με ρεπό» διαστρεβλώνοντας, όχι μόνο όσα είπε ο Υπουργός αλλά και όσα ίσχυαν και ισχύουν για τη διευθέτηση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Ας διαλέξουν, όμως, ποιο ψέμα θα λένε κάθε φορά για το εργασιακό νομοσχέδιο. Τη μία κατηγορούν την κυβέρνηση που αυξάνονται οι υπερωρίες με το νομοσχέδιο, την άλλη την κατηγορούν που δήθεν καταργούνται με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας στο ίδιο νομοσχέδιο.

Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια:

• Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας εφαρμοζόταν επί ΣΥΡΙΖΑ με συλλογικές συμβάσεις στον ΟΤΕ, στα ξενοδοχεία, στον Παπαστράτο, στην Alpha Bank, στην ΗΒΗ.

• Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε μόλις τον περασμένο μήνα να κηρυχθεί υποχρεωτική η Συλλογική Σύμβαση των ξενοδοχείων που προβλέπει διευθέτηση του χρόνου εργασίας. Δηλαδή με τη λογική τους, η Κουμουνδούρου θέλει να πληρώνονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με ρεπό;

• Επί ΣΥΡΙΖΑ επίσης υπεγράφη η Κοινοτική Οδηγία 1158/2019 για την εφαρμογή της διευθέτησης και με ατομικές συμβάσεις για τους γονείς. Την παραχώρηση αυτής της δυνατότητας και σε άλλους εργαζόμενους (όχι μόνο σε γονείς, δηλαδή) ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα τη χαρακτηρίζει “εργασιακό μεσαίωνα” και “κατάργηση του οκταώρου”.Ο Νεοδημοκράτης