18 Ιανουαρίου 2021

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την τροπολογία για τη δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας

Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή ψηφοφορία θα αποτελεί άλλο ένα μελανό στίγμα στην ιστορία του. Αποδεικνύει πόσο υποκριτικό είναι το δήθεν ενδιαφέρον για τους άνεργους συμπολίτες μας και επιβεβαιώνει πόσο στείρα είναι η αντιπολίτευση που ασκεί. Ξέρουν άλλωστε πολύ καλά -όσο κι αν διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα- ότι, με το πρόγραμμα αυτό -όπως εξήγησε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη- η Κυβέρνηση περνά  από τη στήριξη της ανεργίας στην επιδότηση της εργασίας. Και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό στις δύσκολες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό που θα ξεκινήσει από 1η Οκτωβρίου- με προϋπολογισμό 345 εκατ. ευρώ- έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

1.Αφορά όλες τις επιχειρήσεις και επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορές του νέου εργαζόμενου για 6 μήνες.
2.Εάν η νέα πρόσληψη αφορά μακροχρόνια άνεργο εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, τότε επιδοτείται επιπλέον με 200 ευρώ επί  του καθαρού μηνιαίου μισθού.
3.Μετά τους 6 μήνες ο εργαζόμενος μπορεί να συνεχίσει την εργασία του στην επιχείρηση  που τον προσέλαβε, εφόσον και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη συμφωνούν.
4.Οι εργαζόμενοι που θα τοποθετηθούν στις νέες θέσεις εργασίας δεν μπορούν να ενταχθούν ούτε στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», αλλά ούτε και οι συμβάσεις εργασίας τους μπορούν να τεθούν σε αναστολή.
5.Η επιχείρηση που θα προβαίνει σε  νέες προσλήψεις, θα πρέπει να είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμερη  ή να έχει ρυθμίσει τις όποιες βεβαιωμένες οφειλές της προς το Δημόσιο και τον  e-ΕΦΚΑ
6. Η επιχείρηση οφείλει να διατηρήσει τον αυξημένο- μετά τις προσλήψεις αυτές- αριθμό εργαζομένων για 6 μήνες.Ο Νεοδημοκράτης