26 Ιανουαρίου 2021

Ο Θεοδωρικάκος, τα χρέη του Δήμου Σαλαμίνας & τα fake news

Στο Υπουργείο Εσωτερικών από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η νέα πολιτική ηγεσία το ζήτημα των χρεών των Δήμων έχει μπει πολύ ψηλά στην ατζέντα. Δεκάδες Δήμοι της χώρας είναι σήμερα καταχρεωμένοι, οφείλουν τεράστια ποσά σε κρατικές επιχειρήσεις & στην κεντρική κυβέρνηση.

Οι Δήμοι όμως πρέπει να λειτουργήσουν, δεν γίνεται να “κλείσουν” όταν ως οικονομικές οντότητες βρίσκονται σε ασφυξία.  Χρέος κάθε σοβαρής κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, να βρει λύσεις & να διασφαλίσει πως τα λάθη του παρελθόντος δεν θα επαναληφθεί ποτέ ξανά στο μέλλον.

Στο παραπάνω πλαίσιο ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος δημιούργησε ένα σχέδιο έμμεσης χρηματοδότησης των υπερχρεωμένων Δήμων με 40.000.000€.

Η πρώτη από αυτές τις στοχευμένες παρεμβάσεις αφορά τον Δήμο Σαλαμίνας ο οποίος θα απαλλαχθεί από συσσωρευμένη οφειλή πολλών ετών προς την ΕΥΔΑΠ ύψους 2.400.000€. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο Υπουργός με την ευκαιρία ομιλίας του σε εκδήλωση στο συγκεκριμένο Δήμο.

Μέχρι εδώ όλα καλά & όλα θεμιτά. Η ΕΥΔΑΠ είναι μια κερδοφόρα 100% κρατική επιχείρηση, οπότε προφανώς και είναι δικαίωμα της κυβέρνησης και ζητούμενο να παρεμβαίνει υπερ του δημοσίου συμφέροντος με όποιο τρόπο κρίνει και στη συνέχεια φυσικά να κρίνεται.

Με αφορμή τώρα όλα τα παραπάνω, τα φίλα προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ & τα διαδικτυακά τρολς έχουν εξαπολύσει σφοδρή επίθεση προς τον Υπουργό Εσωτερικών με επιχείρημα ότι τάχα χάρισε τα χρέη στο Δήμο Σαλαμίνας για να τιμήσει την… Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Τόση απελπισία;

 Ο Νεοδημοκράτης