Και εκεί που όλα έδειχναν ότι θα συνεχίσει η Ελλάδα να προσφέρει στους πολίτες της και στα νέα παιδιά προοπτική και ασφάλεια

Εκεί που η χώρα είχε πάρει ανοδική πορεία και η αυτοδυναμία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έδειχνε να είναι πιθανή ακόμα και απο τον Α’ γύρο συνέβη το πιο αποτρόπαιο δυστύχημα στα χρονικά των σιδηροδρομικών γραμμών της Ελλάδας.. με θύματα την ίδια την ζωή… αφού οι τραυματίες και οι νεκροί ήταν νέα παιδιά … Φοιτητές γεμάτοι όνειρα και ελπίδα για το φωτεινό μέλλον , που με τόσο κόπο και θυσία είχε φτάσει να μπορεί να προσφέρει αυτή η πατρίδα…

Μοιάζει με ένα κακό όνειρο..

Μ’ ένα εφιάλτη που εύχεσαι να ξυπνήσεις και να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να πεις: Ωχ ευτυχώς δεν είναι αλήθεια !

Είναι όμως δυστυχώς αλήθεια… και είναι ανάγκη να ξυπνήσουμε, αλλά όχι από τον εφιάλτη αλλά από την σκληρή πραγματικότητα που άφησε πίσω της η ανευθυνότητα, αυτό το “ωχ αδερφέ“, το “βλέπουμε και κάνουμε“, το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού” και αλλά τέτοια γραφικά που συνοδεύουν την ελληνική πραγματικότητα τα τελευταία 40 χρόνια…

Πάγωσε το βλέμμα στις οθόνες ..

Ο χρόνος σταμάτησε με την ανακοίνωση της είδησης βόμβα… και η αγωνία για την εξέλιξη του ανείπωτου δυστυχήματος, έσφιξε την καρδιά όλων μας..

Όσο περνούσε η ώρα, όλοι ταυτιζόντουσαν με τα θύματα , άλλοι στη θέση των συμφοιτητών τους, άλλοι στη θέση των γονιών, των συντρόφων, των συζύγων, των φίλων.. Όλοι έχουμε μπει στο τρένο!

Όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε εκεί κάποιον δικό μας ή να είμασταν και εμείς εκεί μέσα.. και έτσι ο καθένας με την δική του ταύτιση, άφηνε τα δάκρυα να κυλούν και την ανασφάλεια να φουντώνει!

Είναι δυνατόν; Το 2023; Να υπάρχει τέτοιο απαρχαιωμένο σύστημα;

Μα ο Υπουργός λίγες μέρες πριν είχε πει έντονα στη Βουλή, πως “δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας” !! Ψέματα έλεγε; Μάλλον όχι! Απλά δεν είχε ιδέα !!!

Εξάλλου πως θα μπορούσε ένας Υπουργός να προβλέψει πως ένας Σταθμάρχης, θα μπορούσε να στείλει ένα τρένο με 350 επιβάτες σε γραμμή αντίθετης πορείας και επι 20 ολόκληρα λεπτά να το βλέπει και να ακούει το συνεγερμό πως 2 τρένα βρίσκονται σε πορεία σύγκρουσης και να αδιαφορεί;

Δυστυχώς όμως συνέβη και η ευθύνη είναι μεγάλη.

Ποιος τοποθέτησε εκεί αυτόν τον ανίκανο άνθρωπο;

Γιατί δεν υπήρχε δικλείδα ασφαλείας;

Με ποιο τρόπο μπορούν να διασφαλίσουν οι υπηρεσίες των εταιρειών του σιδηροδρόμου την ασφάλεια μετακίνησης των παιδιών μας;

Η παραίτηση του Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει, ανεξάρτητα από τις πραγματικές ευθύνες του.

Συνέβη μια τραγωδία στην βάρδια του, καλά έκανε και ανέλαβε ακαριαία την πολιτική ευθύνη. Το αν θα κατέβει τώρα στις επόμενες εκλογές ή όχι για Βουλευτής, έγκειται στη δική του ψυχολογία και ευαισθησία. Εξάλλου ποιος ενδιαφέρεται τώρα για κάτι τέτοιο;

Αυτό που τώρα έχει σημασία, είναι αυτή η κυβέρνηση να σηκώσει το βάρος μιας ακόμη κρίσης που της “έλαχε” να διαχειριστεί και να μπορέσει να μετατρέψει τον θυμό και τη στενοχώρια, σε ελπίδα και έργο δείχνοντας έτσι στον Ελληνικό λαό πως για άλλη μια φορά θα σταθεί και θα ξεπεράσει το ύψος των περιστάσεων, κινώντας γη και ουρανό για να αποκαταστήσει την ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Να δικαιώσει τις οικογένειες των θυμάτων ξηλώνοντας όλους όσους ευθύνονται για την τραγωδία αλλά και αυτούς που στάθηκαν εμπόδιο στην ολοκλήρωση της τεχνολογικής αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου και της λειτουργίας του, βυθίζοντας στο πένθος μια ολόκληρη χώρα.

Από τον Πρωθυπουργό μας περιμένουμε όλοι, να είναι αμείλικτος με τις εγκληματικές ευθύνες και ανευθυνότητες, να αξιοποιήσει όλη την εξουσία που διαθέτει και να επιβάλλει τις μεταρρυθμίσεις που επι δεκαετίες εμπόδισαν συνδικαλιστές, συμφέροντα και άνθρωποι που αποδείχθηκαν ΅λίγοι΅και δεν γέμιζαν τα κοστούμια που φορούσαν.

Την ίδια ώρα που μικροί άνθρωποι χορεύουν στα μνήματα, υπολογίζοντας πόσες ψήφους μπορεί να έχασε πρόσκαιρα η Νέα Δημοκρατία από αυτή την τραγωδία, κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου για το πόσες από αυτές μπορεί να καταλήξουν στα δικά τους κόμματα, εμείς για ακόμη μια φορά θα αποδείξουμε ότι πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή και το συλλογικό καλό για όλους τους Έλληνες, έστω και αν αυτό δυστυχώς προκύπτει από μια τόσο μεγάλη τραγωδία.

Και κόντρα σε αυτούς τους πολιτικούς τυμβωρύχους, είμαστε σίγουροι όλοι πως για ακόμη μια φορά θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε πιο δυνατοί από αυτή την κρίση.

Όλοι οι Έλληνες ενωμένοι, κόντρα σε μικρούς ανθρώπους που διεγείρονται πολιτικά από τον όλεθρο και τη δυστυχία του λαού, μήπως και αποκτήσουν ξανά πολιτική υπόσταση.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης