2 Δεκεμβρίου 2020

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: Ουρές σε υπαίθριο μπαρ για κοκτέιλ, βράδυ

Οι περισσότεροι πολίτες έχουν προσαρμοστεί απολύτως στην νέα έκτακτη πραγματικότητα που επιβάλλει η έλευση του κορονοϊου στη χώρα μας & βρίσκονται στο σπίτι, αποφεύγοντας την στενή επαφή με άλλους ανθρώπους.

Από την άλλη υπάρχουν και εκείνοι που σαν να κάνουν κάποιου είδους αντίσταση στον κορονοϊό, προσπαθούν να βρουν τρόπους να μην στερηθούν τις “ποτάρες” τους, τις “καφεδάρες” τους και γενικότερα την συνύπαρξη τους στο ίδιο μέρος με πολλούς άλλους ανθρώπους.

Χθες βράδυ εκατοντάδες θεσσαλονικείς, βρέθηκαν σε υπαίθριο μπαρ, ο ένας πάνω στον άλλο, για να πιουν το ποτάκι τους.

Αυτοί οι άνθρωποι θα αποτελέσουν μετα βεβαιότητας την αιτία, συνάνθρωποι τους, που δεν τους έφταιξαν σε τίποτα, να χάσουν την ζωή τους. Τόσο απλά.

Και επειδή έχει γίνει ένα μεγάλο λάθος, να μην νομίζουν όλοι αυτοί πως ο κορονοϊος δεν τους αφορά. Ανεξάρτητα από την ηλικία τους, είναι πιθανότατο να νοσήσουν από πνευμονία αν μολυνθούν και να απαιτηθεί η νοσηλεία τους σε νοσοκομείο.

Όταν αυτό συμβεί & θα συμβεί σίγουρα σε κάποιους από αυτούς, για να σώσουν την ζωή τους τα νοσοκομεία μας θα πρέπει να έχουν την δυνατότητα να τους εξυπηρετήσουν.

Αν συνεχίσουν να πίνουν τα ποτάκια τους & τις καφεδάρες τους ο ένας πάνω στον άλλο ευφερίσκοντας πατέντες να σπάσουν τα μέτρα, τότε το εθνικό σύστημα υγείας θα καταρρεύσει και εκτός από τα αθώα θύματα τους – αυτούς που θα κολλήσουν- κάποιοι από αυτούς θα χάσουν και εκείνοι την ζωή τους.

 

 Ο Νεοδημοκράτης