28 Μαΐου 2020

Πανεπιστημιακό Άσυλο: Ένα αναχρονιστικό μέτρο που η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει

Γράφει η Σοφία Λουκέρη, Υποψήφια Βουλευτής Α’ Αθηνών ΝΔ

Ας χαρίσουμε στα παιδιά που τώρα δίνουν πανελλήνιες, πανεπιστήμια που δεν θα θα αποτελούν κρυσφύγετο του κάθε εγκληματία.

Το πανεπιστημιακό άσυλο κατοχυρώθηκε συνταγματικά με το νόμο-πλαίσιο Ν.1268 του 1982 και εξυπηρετεί τρείς βασικές αρχές

«την ακαδημαϊκή ελευθερία»

«την ελεύθερη επιστημονική αναζήτηση» και

«την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών».

Δυστυχώς όμως αυτές οι τόσο ιερές αρχές για τις οποίες θεσπίστηκε το άσυλο καπηλεύτηκαν από κάθε είδους κακοποιά στοιχεία για να δημιουργηθούν άβατα εντός των πανεπιστήμιών. Σωματικές επιθέσεις, λαθρεμπόριο, ναρκωτικά και ληστείες είναι μερικά από τα εγκλήματα που διαπράττονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα Ελληνικά πανεπιστήμια χωρίς η αστυνομία να έχει τη δυνατότητα να επέμβει και να πράξει τα δέοντα.

Το άσυλο καταστρατηγήθηκε δυστυχώς από εγκληματίες σαν ένας παράδεισος ανομίας όπου όλα επιτρέπονται.

Τα πανεπιστήμια έχουν γίνει «άνδρο» των μπαχαλάκηδων, όπου μετά από καταδρομικές επιθέσεις με μολότοφ και συγκρούσεις με την αστυνομία βρίσκουν καταφύγιο προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη. Ε..Μ.Π, Πάντειο, Πανεπιστημιούπολη, Πολυτεχνειούπολη, ΑΣΟΕΕ και Αριστοτέλειο είναι μερικά από τα Ιδρύματα όπου το άσυλο αποτελεί χώρος προσέλκυσης εγκληματιών για να δραστηριοποιηθούν άφοβα.

Οι εικόνες από βανδαλισμούς, από μικροεγκληματίες που πουλούν την πραμάτεια τους «εντός των τειχών» και από χρήστες ναρκωτικών που αγοράζουν την δόση τους μέσα στα πανεπιστήμια τις ξέρουμε, μας έχουν σοκάρει και μας έχουν προβληματίσει όλους..

Τι από όλα αυτά πρεσβεύει  «την ακαδημαϊκή ελευθερία», «την ελεύθερη επιστημονική αναζήτηση» και «την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών»;

Πρέπει επιτέλους να γίνουμε ρεαλιστές και να απαλλαγούμε από παθογένειες σε όλα τα επίπεδα που μας έφεραν εδώ πόσο μάλλον σε ένα τόσο νευραλγικό τομέα όπως αυτός της Παιδείας..

Αν κανείς αναλογιστεί πως τα Ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα καταφέρνουν παρόλα τις δυσκολίες να βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στην Παγκόσμια κατάταξης, αυτό μας δείχνει πως η μαγιά υπάρχει.

Τα «φοβερά μυαλά» υπάρχουν και πρέπει να μείνουν στη χώρα και να τους παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να ανθίσουν και να δημιουργήσουν για το καλό της χώρας μας πάνω από όλα.

Οι εγκληματίες και το άσυλο με τη μορφή που δυστυχώς έχει πάρει, δεν έχουν καμία θέση στα Ιδρύματα της χώρας, μόνο κακό κάνουν και η Ν.Δ είναι ο μοναδικός πολιτικός χώρος που δε φοβάται να το πει ανοιχτά και κατηγορηματικά.

Με αφορμή τις πανελλήνιες εξετάσεις που μόλις ξεκίνησαν για να φέρουν την επόμενη γεννιά φοιτητών στα αμφιθέατρα, ας τους χαρίσουμε τη δυνατότητα να είναι εκείνοι οι πρώτοι που θα σπουδάσουν σε ιδρύματα που θα είναι όντως κέντρα ιδεών και όχι το κρησφύγετο του κάθε εγκληματία.

Υ.Γ Είναι πραγματικό τραγελαφικό ότι όλες οι αριστερές δυνάμεις κατηγορούν τη Ν.Δ ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των ιδιωτικών πανεπιστημίων όταν είναι η μόνη παράταξη που χωρίς αγκυλώσεις προσπαθεί να βελτιώσει με όποιο τρόπο μπορεί την εικόνα και την ορθή λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου, σε αντίθεση με τους υπερασπιστές του «ασύλου» που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να το υποβαθμίσουν πρακτικά.Ο Νεοδημοκράτης