1 Οκτωβρίου 2020

Πάνο πλήρωσες τις δόσεις στη μητέρα σου; Οι διαφορές μεταξύ δανείου & γονικής παροχής

panos-kammenos-dyoΔεν είναι εύκολο να είσαι ο Πάνος Καμμένος. Έχεις πολλά έξοδα. Ειδικά αν σου αρέσει η μεγάλη ζωή, οι βόλτες με τα σκάφη στο Αιγαίο και δεν μπορείς να αντισταθείς σε ακριβές συνήθειες που όμως αποτελούν το αλατοπίπερο της ζωής, χρειάζεσαι πολλά χρήματα.

Τι και αν είσαι ο μέχρι πρότινος συγκυβερνήτης μιας χώρας, τι και αν θήτευσες στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, τι και αν πέρασαν από τα χέρια σου, με τις υπογραφές σου, δισεκατομμύρια ευρώ. Όλα αυτά δεν μετράνε.

Γιατί ως γνωστόν, άλλο το ταμείο του κράτους ή του Υπουργείου σου πιο συγκεκριμένα και άλλο πράγμα η δική σου η τσέπη. Αν φυσικά είσαι τίμιος.

Έτσι ο Πάνος ο Καμμένος τέλη του Σεπτεμβρίου του 2017 ζορίστηκε. Δεν τα έβγαζε μάλλον πέρα και τι να κάνει; Απευθύνθηκε στην 85χρονη μητέρα του για δανεικά…

Η κυρία Πολυτίμη δέχθηκε να του δανείσει 250 χιλιάρικα, αλλά έθεσε τους όρους της. Πρώτη δόση του λέει την 1/1/2019 για να πάει καλά η χρονιά και εξόφληση με τελευταία δόση τον Οκτώβριο του 2029. Αυτή ήταν η συμφωνία. Ήθελε να βοηθήσει τον μονάκριβο της, αλλά μέχρι να φτάσει τα 95 της όπωσδηποτε να έχει λάβει τα χρήματα της πίσω. Προφανώς για να τα ζήσει η ίδια.

Ο Πάνος δέχθηκε τη συμφωνία και έλαβε τα χρήματα. Και φτάνουμε τώρα στην σημαντική ερώτηση που θέλουμε πολύ να μας την απαντήσει ο πρώην συγκυβερνήτης της χώρας.

Από την 1/1/2019 έως και σήμερα έχει καταβάλει σε λογαριασμό της μητέρας του τις δόσεις που προβλέπονται από την δανειοδότηση;

ΥΓ: Τα δάνεια δεν έχουν φόρο, η γονική παροχή έχει. Όταν ένας γιος λαμβάνει δάνειο από τη μητέρα του δεν πληρώνει φόρο, όταν του χαρίζει όμως η μητέρα του χρήματα πληρώνει. Ο Πάνος δανείστηκε, φορτώθηκε το βάρος, αλλά φόρο ευτυχώς δεν πλήρωσε. Κάτι είναι και αυτό.

 Ο Νεοδημοκράτης