26 Ιανουαρίου 2021

Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – Τι μάθαμε σήμερα

Τι προκύπτει από την ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Μιωνή, σχετικά μεαντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Νίκο Παππά που ο ίδιος κατέθεσε χθες στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής;

1ον. Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ο κ. Παππάς, αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα «πολλά λεφτά». Ο Υπουργός Επικρατείας της κυβέρνησης λοιπόν παραδέχεται σε κάποιον επιχειρηματία ότι κάποιοι στην κυβέρνηση βγάζουν πολλά λεφτά κι αυτό που τον ενοχλεί είναι ότι δουλεύουν για τον εαυτό τους κι όχι «για το μαγαζί».

2ον. Επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για… «εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις». Κορυφαίοι Υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της Δικαιοσύνης!

3ον. Οκ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού. Το παρακράτος δηλαδή, θέλοντας να χτυπήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τότε είχε πρόσφατα εκλεγεί Αρχηγός της Ν.Δ., βάζει στο στόχαστρο την σύζυγό του.

Και στη συνέχεια ξεκινούν οι γνωστές επιθέσεις.

Όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους. Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας, προσπάθεια αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας.

Και ο κ. Παππάς, πρώην Υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Μπορεί το «δεξί του χέρι» να λειτουργούσε εν αγνοία του; Το παρακράτος είναι προφανές ότι είχε και τη δική του σφραγίδα. Και οφείλει να βγει και να μιλήσει.

Τι τελικά δείχνουν όλα αυτά;

Κάποιοι λούμπεν ανήθικοι, εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη κατάσταση την οποία είχε περιέλθει η χώρα, εξαπάτησαν του Έλληνες προκειμένου να πάρουν την εξουσία. Και αφού πήραν την εξουσία το μόνο για το οποίο ενδιαφέρθηκαν ήταν πως να βγάλουν λεφτά. Προκειμένου να βγάζουν λεφτά για πολλά χρόνια αποφάσισαν να γίνουν καθεστώς. Και για να γίνουν καθεστώς προχώρησαν στη συγκρότηση παρακράτους. Αυτοί ήταν η φιλοσοφία, αυτή ήταν η ιδεολογία που τους καθοδηγούσε. Και όλα αυτά επιβεβαιώνονται τώρα απο τα ίδια τα γεγονότα. Για να τα πετύχουν μάλιστα έφτασαν στο σημείο να κατασκευάζουν ψευδείς ισχυρισμούς και συκοφαντικές επιθέσεις τόσο εναντίον του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όσο και εναντίον του επόμενου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του. Απόδειξη και ταυτόχρονα ελεεινό κατάντημα αποτελεί το γεγονός ότι ο κ. Παππάς ζητούσε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο του κ. Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Χαρακτηριστική απόδειξη του γεγονότος ότι δεν είχαν καμία ιδεολογία, καμία συνέπεια σε ό,τι έλεγαν, είναι το γεγονός ότι συζητώντας με τον κ. Μιωνή ο κ. Παππάς ακούγεται να λέει: «Στα αρ@@@@α μου για το τι θα πεις για το Παλαιστινιακό».Ο Νεοδημοκράτης