27 Νοεμβρίου 2020

Περί Παπακώστα, ΑΝΕΛ & Καραμανλισμού ο λόγος..

0002.jpgsofia_loukeriΓράφει η Σοφία Λουκέρη

Νεοδημοκράτης είναι αυτός που αισθάνεται Νέα Δημοκρατία, που αισθάνεται ότι ανήκει στην δεξιά παράταξη και που υπηρετεί και επιθυμεί το συμφέρον όλων των Ελλήνων και της πατρίδας.

Έτσι και μόνο το ότι κάποιος στρατεύεται με ανθρώπους που πολιτεύθηκαν αλλά και κυβερνούν σήμερα αμετανόητοι με διχαστικά διλήμματα, όπως το “ή εμείς ή αυτοί” εκ των πραγμάτων αποκλίνει από τις αρχές του Καραμανλισμού και ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με αυτές, πόσο μάλλον να τις επικαλείται.

Πολλοί που έφυγαν από τη Νέα Δημοκρατία – μετά την περίοδο Καραμανλή και τα μνημόνια χάσαμε περισσότερους από 1.000.000 ψηφοφόρους – μπορεί να κράτησαν την ΝΔ στην ψυχή τους και όταν αισθάνθηκαν ή αισθανθούν στο μέλλον έτοιμοι, να επιστρέψουν, γιατί αυτή η παράταξη έχει ανοικτή την πόρτα της σε όλους τους Έλληνες πολίτες και πάντα υπηρετεί την αλήθεια.

Δεν μπορεί όμως να ισχύσει το ίδιο και για στελέχη που αναδείχθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία, έγιναν Βουλευτές, Υπουργοί και μετά στην πρώτη διαφωνία ή ευκαιρία, αποχώρησαν, ξεχνώντας τεχνηέντως ότι η παράταξη αυτή είναι πολυσυλλεκτική, χωρούν και ακούγονται εντός της όλες οι απόψεις, αλλά επικρατούν κάθε φορά οι δημοφιλέστερες ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες στον κάθε τομέα αλλά και των αναγκών της κοινωνίας.

Αυτά τα στελέχη που αποχωρούν, προσπαθούν σήμερα να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, συγκρίνοντας τις τωρινές επιλογές τους με άλλες γκρίζες στιγμές στην ιστορία της παράταξης. Σου λένε, εδώ ο Σαμαράς έφυγε από τη Νέα Δημοκρατία ρίχνοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μετά από λίγα χρόνια έγινε Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, εγώ δεν μπορώ να φύγω και να γυρίσω; Αναφέρουν επίσης και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη, όπως τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά και τη Ντόρα Μπακογιάννη που έκαναν στο παρελθόν δικά τους κόμματα και στη συνέχεια επέστρεψαν εσωκομματικά ισχυρότεροι.

Παραβλέπουν όμως το γεγονός ότι κανείς από αυτούς δεν πήγε να προσφέρει υπηρεσίες σε μια κυβέρνηση που πήρε την εξουσία και παραμένει σε αυτή χάρη στον λαϊκισμό και τον διχασμό που καλλιεργεί συνεχώς στην Ελληνική κοινωνία με καταστροφικά αποτελέσματα για τη χώρα σε όλους τους τομείς.

Αυτά τα στελέχη λοιπόν δικαίωμά τους που έφυγαν, όμως δεν μπορούν να ισχυρίζονται πως εκφράζουν την Νέα Δημοκρατία και τον Καραμανλισμό. Ο Κώστας Καραμανλής είναι η ψυχή της παράταξής μας, ο εγγυητής της και στηρίζει την παράταξη συνεχώς και εμπιστεύεται τον αρχηγό μας τον Κυριάκο Μητσοτάκη που, όποιος είναι Νέα Δημοκρατία οφείλει, είναι καθήκον του κομματικό αλλά και Εθνικό να τον βοηθήσει να γίνει ένας ισχυρός Πρωθυπουργός.Ο Νεοδημοκράτης