Ο Νεοδημοκράτης

Πως βλέπει η ΝΔ τον «εμφύλιο» στο ΣΥΡΙΖΑ -Τι ζήτησε ο Κυριάκος από τα στελέχη

Τα κυβερνητικά στελέχη απαντούν με μία φράση: “Δεν επεμβαίνουμε σε εσωτερικά ζητήματα άλλων κομμάτων”. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της εντολής που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους συνεργάτες του, να αποφεύγουν δηλώσεις που θα μπορούσαν να εκληφθούν ως παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Κουμουνδούρου, ή ως ένδειξη αλαζονείας απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή πτώση μετά τις εθνικές εκλογές.

Η κυβέρνηση θεωρεί τις ευρωεκλογές ως μια είδους “εθνική κάλπη”, καθώς αντιλαμβάνεται τη σημασία τους για το μέλλον της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να είναι εγκλωβισμένη σε μια διαρκή εσωστρέφεια, χωρίς να προσφέρει δημιουργικές προτάσεις ή να συμμετέχει σε εποικοδομητική συζήτηση για τα σημαντικά νομοσχέδια και τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποιούνται.

«Θέλουμε αυτές οι διεργασίες να οδηγήσουν σε μια δημιουργική αντιπολίτευση, τη χρειαζόμαστε, τη χρειάζεται θεσμικά η χώρα», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, προσθέτοντας ότι «θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή να έχουμε αντιπροτάσεις για τα πολύ μεγάλα νομοσχέδια που περνάμε, να γίνεται δημιουργική συζήτηση για τις πολύ μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις που γίνονται»

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης