19 Οκτωβρίου 2021

Project Ελληνικό: Μόνο εύκολο δεν ήταν, όμως ξεκίνησε!

Γράφει η Σοφία Λουκέρη,

Τα νούμερα ζαλίζουν: 80.000 θέσεις εργασίας, 2,5% αύξηση του ΑΕΠ και 1.000.000 επιπλέον τουρίστες στη χώρα μας σε ετήσια βάση.

Όσο σημαντικές όμως είναι οι αναπτυξιακές δυνατότητες του project «Ελληνικό» με καθαρά αριθμητικούς όρους, άλλο τόσο σημαντική είναι η νέα εποχή που σηματοδοτεί για την πατρίδα μας.

Από τα πρώτα χρόνια εισόδου της χώρας μας στα μνημόνια, είχα το πλεονέκτημα να συνομιλώ με έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών, γνωστό για τις πετυχημένες οικονομικές του προβλέψεις.

Κάθε φορά που ερχόταν στο ιατρείο μου, πάντοτε του ζητούσα να μου πει «που βρισκόμαστε», «πως βλέπει τα πράγματα».

Κάθε φορά η απάντηση του ήταν σχεδόν ίδια και πάντα κατέληγε με την ίδια φράση: «Σοφία, μέχρι να δεις μπουλντόζες στο Ελληνικό, μην περιμένεις ανάπτυξη»

Τελευταία τον είχα χάσει. Είχα ακούσει πως οι δραστηριότητες του ήταν στο εξωτερικό και ο ίδιος σπάνια βρισκόταν στην Ελλάδα.

Χθες, αναπάντεχα μου τηλεφώνησε.

«Σοφία, επειδή σίγουρα θα το έχεις απορία, τώρα έχω να σου πως η Ελλάδα μπορεί και να σωθεί»

Συζητήσαμε για διάφορα και όπως όλοι έτσι και εκείνος συμφωνεί πως οι συνέπειες του κορωνοϊού θα είναι καταστροφικές για όλες τις οικονομίες του πλανήτη.

Αυτός όμως ο διαρκώς απαισιόδοξος για την Ελληνική οικονομία επιχειρηματίας, από χθες δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξος και εξετάζει την επιστροφή του για σοβαρές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τι χρειαζόταν; Μα τις μπουλντόζες!  Ως απόδειξη πως είμαστε διατεθειμένοι να στύψουμε την πέτρα και να ισοπεδώσουμε κάθε εμπόδιο & ιδεοληψία που μας κρατούσε πίσω. Και είναι στο χέρι μας, την επιτυχία μας στο Ελληνικό, να την κάνουμε φάρο μιας νέας Ελλάδας.Ο Νεοδημοκράτης