31 Οκτωβρίου 2020

Σπάνιες φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (PHOTOS)

mitsotakis-paidia-exoΣπάνιες φωτογραφίες από πιο προσωπικές στιγμές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη περιλαμβάνονται στην ταινία «Ορεινές Συμφωνίες» που βγαίνει στις αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου.

Η ταινία, μένοντας μακριά από τα στενά πρότυπα των ντοκιμαντέρ, η ταινία επιχειρεί να ρίξει φως σε άγνωστες πτυχές της σύνθετης προσωπικότητάς του τόσο γνωστού αλλά ταυτόχρονα και τόσο «άγνωστου» Έλληνα πολιτικού.

mitsotakis-marika-oreini-korinthia_0

Οι δύο καταδίκες του σε θάνατο από τους Ναζί, η βαθειά του επαφή με την ιδιαίτερη πατρίδα του την Κρήτη, η πίστη του στην ιδέα της εθνικής συμφιλίωσης αλλά και η αγάπη του για την σύντροφό του Μαρίκα και το καταφύγιό του στην ποίηση αποτελούν μερικές μόνο από τις «στάσεις» της ταινίας, στην μακρά και περιπετειώδη διαδρομή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Οι «Ορεινές Συμφωνίες» μεταφέρουν στον θεατή, με τρόπο απρόσμενο, στιγμές ζωής του εμβληματικού πολιτικού, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό, ανέκδοτες διηγήσεις της οικογένειας, των συνεργατών, αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων.

Στην ταινία παρουσιάζεται για πρώτη φορά απόσπασμα της τελευταίας συνέντευξης που έδωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είκοσι μέρες πριν τον θάνατό του.

mitsotakis-kyklades-kyriakos

Δείτε το τρέιλερ της τανίας «Ορεινές Συμφωνίες»Αφιερώματα