28 Μαΐου 2022

Στημένη η διαγραφή Κουρουμπλή;

Μια άλλη ανάγνωση για την ξαφνική πολιτική ευθιξία του Αλέξη Τσίπρα..

Μπροστά στην κατρακύλα που καταγράφεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, στο ΣΥΡΙΖΑ είναι λογικό να βρίσκονται σε πανικό.

Αναμενόμενο ήταν λοιπόν, πως έπρεπε να βρουν ή να δημιουργήσουν μια ευκαιρία για να προσπαθήσουν να επαναπροσεγγίσουν το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος πλέον μοιράζεται και στο νέο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη.

Διάλεξε λοιπόν ο Τσίπρας τον Κουρουμπλή, γνωστό και μη εξαιρετέο πρώην ΠΑΣΟΚο, πολιτικό γυρολόγο με εμπειρία στις διαγραφές και στις κωλοτούμπες, προκειμένου να υποκριθεί την υπεύθυνη πολιτική δύναμη μέσω της διαγραφής του.

Ήταν όμως αυθόρμητη η διαγραφή Κουρουμπλή ή αποτέλεσμα δεύτερων και τρίτων σκέψεων με στόχο καθαρά το μικροκομματικό όφελος;

Και είναι εύλογο να αναρωτηθεί κανείς, καθώς αν διαβάσει το ρεπορτάζ που μετέδωσαν τα ίδια τα φιλικά προς το ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ για το παρασκήνιο της διαγραφής Κουρουμπλή, διαπιστώνει την εξής σειρά των πραγμάτων:

1. Ο Κουρουμπλής κατηγορεί την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για δολοφονίες από το βήμα της Βουλής.

2. Ο Τσίπρας μετά τις έντονες αντιδράσεις εντός της Βουλής από όλες τις πτέρυγες, αποφασίζει να εξοργιστεί -καθώς καταλαβαίνει πως αυτό το περιστατικό θα στείλει και άλλες ψήφους στο συντροφικό ΠΑΣΟΚ- και τηλεφωνεί στον Κουρουμπλή ζητώντας του άμεσα να ανακαλέσει.

3. Ο Κουρουμπλής χωρίς δεύτερη σκέψη συμφωνεί και επιστρέφει εντός της αίθουσας της Βουλής προκειμένου να ανακαλέσει.

4. Ο Κουρουμπλής -χωρίς να γνωρίζει κανείς μας τι μπορεί να μεσολάβησε- αλλάζει ξαφνικά τα πλάνα του και δεν ανακαλεί.

5. Ο Τσίπρας στη συνέχεια τον διαγράφει, βάζοντας τον εαυτό του και το κόμμα του στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος της ημέρας.

6. Ο Κουρουμπλής από την επόμενη στιγμή συνεχίζει να υποστηρίζει με πάθος τις απαράδεκτες θέσεις που οδήγησαν στην διαγραφή του σε πλήθος τηλεοπτικών εμφανίσεων.

Καιρό είχαν να ζήσουν τέτοιες δόξες στην Κουμουνδούρου, να ασχολούνται δηλαδή τα ΜΜΕ μαζί τους… Και έτσι επενδύοντας στην γνωστή τακτική “πες πες και κάτι στο τέλος θα μείνει” επιχειρούν άγαρμπα για άλλη μια φορά να κατηγορήσουν με ψέματα την κυβέρνηση και τους χειρισμούς της, παριστάνοντας ταυτόχρονα την υπεύθυνη τάχα πολιτική δύναμη.

Για να δούμε λοιπόν με πιο κόμμα θα κατέβει στις εκλογές του 2023 ο Κουρουμπλής… Κάτι μας λέει πως ο Τσίπρας θα τον συγχωρέσει…

 Ο Νεοδημοκράτης