Ο Νεοδημοκράτης

Στην Αλβανία βρέθηκε ο Χ. Δούκας -Δεν είπε κουβέντα για την υπόθεση Φρέντι Μπελέρη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ταξίδεψε στα Τίρανα, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της αλβανικής πρωτεύουσας Εριόν Βελιάι.

Οι δύο τους συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων με έμφαση στα θέματα ενέργειας, πολιτισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας, ενώ δεσμεύθηκαν να έχουν συχνή επικοινωνία με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στα Βαλκάνια.

Ωστόσο, παρά το ότι ο κ. Δούκας πήγε μέχρι την Αλβανία, παρέλειψε να κάνει έστω μια αναφορά για την υπόθεση του πολιτικού κρατούμενου Φρέντι Μπελέρη από το καθεστώς Ράμα.

Ενδεχομένως η παρέμβασή του να μην ήταν κρίσιμη, καθώς ο ίδιος δεν έχει και καμιά σπουδαία πολιτική βαρύτητα, αλλά ως Έλληνας εκλεγμένος αντιπρόσωπος είχε το καθήκον να εκφράσει την υποστήριξή του καθώς βρισκόταν στο έδαφος της Αλβανίας.

Ας θυμηθούμε τι έγινε την εποχή που η Αθήνα είχε ικανό Δήμαρχο, τον Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είχε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας.

Τον Αύγουστο του 2023, ο Μπακογιάννης είχε οργανώσει συγκέντρωση στη Χειμάρρα για τον Φρέντι Μπελέρη και εξέφραζε συνεχώς τη στήριξή του προς αυτόν, ανταποκρινόμενος στο ρόλο του Δημάρχου και εκπροσώπου της πρωτεύουσας της Ελλάδας.

Κάτι που δεν μπήκε στον κόπο να κάνει ο κ. Δούκας.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης