Ο Νεοδημοκράτης

Στόχος να κερδηθούν όλες οι περιφέρειες για την κυβέρνηση -Συνεχίζει τις περιοδείες ο Μητσοτάκης

Η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στη Μυτιλήνη για να στηρίξει την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι η πρώτη από όσες θα κάνει σε περιφέρειες που θα κριθούν στον δεύτερο γύρο.

«Κερδίσαμε 7 περιφέρειες από την πρώτη Κυριακή, αλλά προφανώς δεν σταματάμε εδώ. Θέλουμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν και να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες και να στηρίξουμε εκείνους τους περιφερειάρχες στους οποίους δώσαμε ανοιχτή πολιτική στήριξη», τόνισε ο πρωθυπουργός, δίνοντας τον τόνο για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Στόχος της Πειραιώς παραμένει η επικράτηση και στις 13 περιφέρειες, ωστόσο η μάχη σε δύο περιφέρειες είναι αμφίρροπη και η έκβαση του αποτελέσματος καθόλου δεδομένη.

Πρόκειται για τα Ιόνια, όπου η η νυν περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα πέρασε ως δεύτερη απέναντι στον «γαλάζιο» αντάρτη Γιάννη Τερπεκλή, και στη Δυτική Μακεδονία, όπου επίσης ο νυν περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον επίσης αντάρτη Γιώργο Αμανατίδη που έκοψε πρώτος το νήμα την Κυριακή.

Μεγάλη μάχη θα δώσει η ΝΔ για να κερδίσει την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την μόνη που στον δεύτερο γύρο κατάφερε να περάσει υποψήφιος που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να επισκεφθεί τη Μαγνησία μαζί με τον κ. Αγοραστό στο τέλος της εβδομάδας, προκειμένου να παράσχει ισχυρή στήριξη στον νυν περιφερειάρχη, ενώ κρίσιμη θα είναι η στάση των ψηφοφόρων της ανεξάρτητης υποψήφιας Ελευθερίας Τζανακούλη που έχει νεοδημοκρατικές καταβολές. Το «παρών» αναμένεται να δώσει ο κ. Μητσοτάκης και στο πλευρό του Δημήτρη Πτωχού στην Πελοπόννησο και του Χρήστου Μέτιου στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, οι οποίοι άγγιξαν τη νίκη στον πρώτο γύρο και εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν των αντιπάλων τους την προσεχή Κυριακή.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης