8 Μαρτίου 2021

Συνάντηση Δένδια – Ντι Μάιο στη Ρώμη για την ανατολική Μεσόγειο και τις σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας

Επόμενος σταθμός του Έλληνα ΥΠΕΞ η Πορτογαλία

Σε εγκάρδιο κλίμα υποδέχθηκε στη Ρώμη τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Ιταλός ομόλογός του, Λουίτζι ντι Μάιο.

Οι διμερείς σχέσεις και η συνεργασία, καθώς και οι πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο υπουργών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Την Ελλάδα και την Ιταλία συνδέουν ισχυροί δεσμοί, στενή συνεργασία και ο κοινός στόχος για μία ισχυρή Ευρώπη», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

«Συναντήθηκα στην Ρώμη με τον ομόλογό μου από την Ιταλία, Λουίτζι Ντι Μάιο. Επικεντρωθήκαμε στις ελληνοϊταλικές σχέσεις, την συνεργασία, σε εις βάθος συζήτηση για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή. Μοιραζόμαστε ισχυρούς δεσμούς και κοινούς στόχους για μία ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Η ανάρτηση του Νίκου Δένδια:

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στην Πορτογαλία, η οποία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στη Λισσαβώνα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αουγκούστο Σάντος Σίλβα (Augusto Santos Silva) και οι συζητήσεις θα εστιάσουν, μεταξύ άλλων, σε προτεραιότητες και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των ευρωτουρκικών σχέσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.Πολιτική