26 Μαΐου 2022

ΣΥΡΙΖΑ και Βαξεβάνης οφείλουν επιτέλους απαντήσεις για το τρίγωνο ΣΥΡΙΖΑ-διαπλοκής-Μ.Μ.Ε.

Η Δικαιοσύνη των Η.Π.Α. προχώρησε σε δίωξη του Ρώσου επιχειρηματία Malofeyev, μεταξύ άλλων, για την παροχή χρηματοδότησης με 10 εκ. ευρώ μέσω εταιρειών, προκειμένου να δημιουργηθεί κανάλι ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα. Επικεφαλής στον ενημερωτικό τομέα είχε αναλάβει ο κ. Βαξεβάνης. Στην παρουσίαση του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» ο Πάνος Καμμένος, ο Χρήστος Σπίρτζης, η Έλενα Κουντουρά ως μέλη της τότε Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο ΓΓ Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χρήστος Καλογρίτσας.

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά συνέβαιναν την ίδια περίοδο που Καλογρίτσας και Παππάς προσπαθούν να στήσουν το «ΣΥΡΙΖΑ channel» και όταν η προσπάθειά τους καταρρέει, δημιουργούν την εφημερίδα «Documento» με διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη. Την ίδια δηλαδή εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να στήσει δίκτυο διαπλοκής και να ελέγξει τα ΜΜΕ, συμβαίνει οι Ρώσοι ολιγάρχες να επεκτείνουν το δίκτυό τους, προφανώς όχι επειδή… ενδιαφέρονταν για την αντικειμενική ενημέρωση.

Συμπτώσεις; Έξ’ όσων πάντως γνωρίζουμε οι Ρώσοι ολιγάρχες πουθενά στον κόσμο δεν άφηναν τα γεγονότα στην τύχη. Ευτυχώς για την Ελλάδα, οι προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και των φίλων του απέτυχαν.Ο Νεοδημοκράτης