2 Δεκεμβρίου 2021

Θαύμα! Θαύμα! Ο Άδωνις παρέμεινε (ξανά) Υπουργός Ανάπτυξης!

Πριν τις εκλογές, από τότε που ήταν Αντιπρόεδρος της ΝΔ, διέδιδαν πως ο Κυριάκος δεν θα τον συμπεριλάβει στην κυβέρνηση. Η συνέχεια γνωστή, έγινε Υπερυπουργός στο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μετά οι ίδιοι άνθρωποι, έγραφαν και διέδιδαν αριστερά και δεξιά πως θα έχουμε σύντομα αλλαγές… «Μην δίνεις βάση, μπορεί τώρα να είναι Υπουργός αλλά είναι στάχτη στα μάτια (;;;)». Ναι, έτσι ακριβώς, ένα υπερυπουργείο… στάχτη στα μάτια!

Ακολούθως, όταν πέρυσι άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες για επικείμενο ανασχηματισμό, οι ίδιοι πάλι άχαστοι στις πολιτικές εκτιμήσεις τους, πεφωτισμένοι δημοσιογράφοι της αριστεράς (αλλά και λίγοι δικοί μας –που λέει ο λόγος- δεξιοί) επέμεναν: «Θα φύγει σίγουρα! Θα μείνει εκτός κυβέρνησης, το έμαθα από μέσα..!». Προφανώς εννοούσαν μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ ή έστω μέσα από το κεφάλι τους, αφού μόνο από εκεί αντλούσαν και αντλούν τις… «πληροφορίες» τους.

Φυσικά και τότε ο Γεωργιάδης αμετακίνητος.

Και τότε το αφήγημα άλλαξε: «Έμεινε Υπουργός, αλλά επί της ουσίας δεν έχει πολλές αρμοδιότητες!!! Και τώρα..τώρα…να…. σε λίγο θα… φύγει από εκεί…».

Ο χωρίς πολλές υποτίθεται αρμοδιότητες έμεινε επικεφαλής στην οδό Νίκης και έκτοτε συναντήθηκε με Αρχηγούς και Υπουργούς κρατών, με κορυφαίους ξένους επιχειρηματίες, έριξε πρόστιμα όποτε χρειάστηκε στις Τράπεζες, ξεμπλόκαρε και προσέλκυσε επενδύσεις δισεκατομμυρίων (φυσικά και το Ελληνικό), έλαβε πρωτοφανή μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, ενώ πέτυχε παράλληλα και την μεγαλύτερη στην ιστορία απορρόφηση πόρων από το ΕΣΠΑ.

Και παρ’ όλ’ αυτά και σε αυτό τον ανασχηματισμό ξανά τα ίδια σενάρια, κολλημένοι εκεί: «Θα φύγει σίγουρα, θα πάει στο Υπουργείο Ναυτιλίας! Το έμαθα από μέσα…». Αυτή τη φορά σου λέει μην το παρακάνουμε, ας του αλλάξουμε απλώς το Υπουργείο..

Τι λένε λοιπόν τώρα όλοι αυτοί που σε κάθε ανασχηματισμό έχουν τον Άδωνι ψωμοτύρι και υποδυόμενοι τον Πρωθυπουργό φτιάχνουν στα κείμενα και στις συζητήσεις τους τις δικές του κυβερνήσεις; Μα φυσικά πως: «Τη γλίτωσε στο παραένα ο Άδωνις!!» 

Θαύμα, θαύμα!! 

 Ο Νεοδημοκράτης