2 Δεκεμβρίου 2020

Τι διαβάζουμε Θέε μου

Οι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού Δημητριάδης, Γεραπετρίτης & Βλαστάρης ήθελαν να διαγράψουν, γράφει ο Βαξεβάνης, τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά από την ΚΟ της ΝΔ.

Το Documento μάλιστα παρουσιάζει πλούσιο ρεπορτάζ για να υποστηρίξει το “αποκλειστικό”. Ο Γεραπετρίτης λέει πρώτα το είπε στον Δημητριάδη, ο Δημητριάδης μετά το είπε στον Βλαστάρη, στην συζήτηση αμέσως μετά μπήκε και ο Τσιόδρας και λίγο μετά ήρθε και ο Πέτσας για να πει και αυτός την γνώμη του για το ζήτημα.

Μετά, επειδή υπήρχε διχογνωμία μεταξύ των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού για την επικείμενη πρωθυπουργική διαγραφή,  σύμφωνα πάντα με τον Βαξεβάνη, αποφάσισαν να απευθυνθούν για το ζήτημα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Παρίσι και συναντούσε τον Γάλλο Πρόεδρο σε ένα σημαντικότατο για τη χώρα ραντεβού.

Τότε που λέτε, ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης είπε στους συνεργάτες του (μισό λεπτό Εμμανουέλ) πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για τη διαγραφή Σαμαρά και πως καλύτερα θα ήταν να το αφήσουμε για λίγο πιο μετά (κατά τις 18:00 ή τις 19:00 θα εννοεί ο Βαξεβάνης, προφανώς γιατί ο Πρωθυπουργός ήθελε πρώτα να νυχτώσει).

Εντάξει! Εμείς διαβάζουμε το Documento από ειδησεογραφική διαστροφή και είναι η αλήθεια, εξαιρετικά ψυχαγωγικό περιέργως για εμάς. Θα μπορούσαμε στη θέση του να διαβάζουμε άνετα ένα ωραίο μυθιστόρημα, όμως τι να κάνεις, ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του.

Οι υπόλοιποι αναγνώστες όμως, έστω αυτοί οι λίγοι που έχουν απομείνει, που διαβάζουν Documento για την “αποκάλυψη των σκανδάλων” και την “μαχητική δημοσιογραφία” του κολλητού του Νίκου Παπά, πως αντέχουν τόση υπερβολική μπαρούφα;

Και κάποια ερωτήματα:

Έστω λοιπόν ότι το επιτελείο Μητσοτάκη έχει μανία και θέλει να διαγράψει χωρίς λόγο τον Αντώνη Σαμαρά.

Έστω ότι θέλουν να δημιουργήσουν πολιτικό εσωκομματικό ζήτημα, διαγράφοντας έναν πρώην Πρωθυπουργό που έβαλε πλάτη για τον εκλογικό θρίαμβο του Μητσοτάκη.

Έστω ότι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ΝΔ & στην κυβέρνηση και να βάλουν τον Πρωθυπουργό σε περιπέτειες.

Ο Βαξεβάνης ρε παιδιά που τα ξέρει όλα αυτά; Τον πήρε ο Δημητριάδης και του το είπε ή μήπως ο Γεραπετρίτης;

Και ένας φανταστικός διάλογος, έμπνευση για τον Σεφερλή:

Μαξίμου: “Ναι γεια σας κ. Βαξεβάνη, από το Γραφείο του Πρωθυπουργού σας τηλεφωνούμε. Σκεφτόμαστε να διαγράψουμε τον Σαμαρά γιατί βαρεθήκαμε να ασχολούμαστε με τα εθνικά ζητήματα και είπαμε να κάνουμε λίγη ίντριγκα. Θα σας πάρουμε σε λίγο να σας πούμε τι θα αποφασίσουμε, ώστε να τα δημοσιεύσετε εσείς πρώτος με λεπτομέρειες”.

Βαξεβάνης: “Πάρτε με σε λίγο γιατί μιλάω με τον Παππά”

 

 Ο Νεοδημοκράτης