Ο Νεοδημοκράτης

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών φέρνει σενάρια ανασχηματισμού -Η αποκρυπτογράφηση της δήλωσης Μητσοτάκη

Το εκλογικό αποτέλεσμα έφερε ξανά στην επιφάνεια το ενδεχόμενο μεγάλου ανασχηματισμού της κυβέρνησης, όπως άλλωστε άφησε να διαφανεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να περάσει τον πήχη του 33% που είχε επιτύχει στις ευρωεκλογές του 2019, χάνοντας 5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς κινήθηκε λίγο πάνω από το 28%.

Στις δηλώσεις του από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, αμέσως μετά την πρώτη ασφαλή εκτίμηση των αποτελεσμάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχθηκε: «Δεν θα κρύψω την αλήθεια: το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο τον οποίο είχαμε θέσει. Ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών».

«Μια νέα διαδρομή προς το 2027»

Ο Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι, παρά την προσπάθειά του να κυριαρχήσουν τα θέματα της ΕΕ του μέλλοντος, «υπήρξαν και πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, με σημαντικότερο, με κυριότερο, την ακρίβεια».

Το μήνυμα των πολιτών, κατά τον πρωθυπουργό ήταν «σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο». Για να προϊδεάσει για τις επόμενες κινήσεις του: «Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μίας νέας διαδρομής προς το 2027. Γι’ αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες».

Μια αναφορά που ερμηνεύτηκε ως προάγγελος αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα, στους τομείς που έχουν παρατηρηθεί δυσλειτουργίες. Παρότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ιδιαίτερη έφεση στις συχνές αλλαγές στην κυβέρνηση, φαίνεται ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για μείζονες αλλαγές που είχε από καιρό στο συρτάρι του. Μένει να φανεί πόσο άμεσες θα είναι αυτές, αν δηλαδή θα γίνουν πράξη τα επόμενα 24ωρα ή μετά τα ταξίδια που έχει προγραμματίσει στο εξωτερικό.

Εξάλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης έκανε λόγο για «Πύρρειο νίκη» της ΝΔ: «Δεν πετύχαμε τον στόχο μας. Έχουμε μια νίκη, αλλά κι ένα σαφέστατο μήνυμα ότι πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα, να διορθώσουμε λάθη, αστοχίες» είπε χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε τη δήλωση Μητσοτάκη από τα κεντρικά γραφεία της ΝΔ:

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ο Νεοδημοκράτης