Τεχνολογία

Το ρολόι της Apple που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση των iPhone -Η οθόνη από ζαφείρι και τα υπόλοιπα μυστικά του [εικόνες]

rologia-apple-660.png

Εκτός από τα νέα iPhone η Apple χθες παρουσίασε και το πρώτο της έξυπνο ρολόι, το οποίο όπως τονίζει η εταιρεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ολοκληρωμένη συσκευή γυμναστικής.

Το Apple Watch  διαθέτει οθόνη αφής και λειτουργεί μόνο σε συνδυασμό με τα κινητά iPhone 5, 5s, 5c και φυσικά το iPhone 6. Μπορεί να δεχθεί μηνύματα κειμένου και κλήσεις. Μάλιστα, αναλύει το περιεχόμενο των εισερχόμενων κειμένων και μπορεί να προτείνει γρήγορες απαντήσεις που μπορεί να στείλει κανείς κατευθείαν από τον καρπό του. Στην περίπτωση κάποιας εισερχόμενης κλήσης που επιθυμεί κάποιος να αγνοήσει, αρκεί να σκεπάσει με το χέρι  την οθόνη για να σταματήσει κάθε ηχητική ειδοποίηση. Παράλληλα, λειτουργεί και ως walkie-talkie, αφού μπορεί κανείς να στείλει άμεσα μηνύματα φωνής σε άλλους χρήστες.

Μεταξύ άλλων το ρολόι της Apple μπορεί να παρακολουθεί τον καρδιακό ρυθμό, να μετρά την απόσταση που διανύει κανείς, αλλά και τις θερμίδες που καίει, ενώ θα περιλαμβάνει και αρκετές εφαρμογές που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για τη συσκευή αυτή. Επίσης θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα Apple Pay, επιτρέποντας πληρωμές απλά με το πέρασμα του χεριού από το ειδικό τερματικό ανέπαφων συναλλαγών,ενώ φυσικά θα μπορεί κανείς να ακούει μέσω αυτού μουσική. Παρούσα στο ρολόι και η Siri, έτοιμη να της υπαγορεύσουμε το κείμενο που θέλουμε ή να απαντήσει στις ερωτήσεις του χρήστη.

Η οθόνη του είναι φτιαγμένη από ζαφείρι το οποίο είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές και διατίθεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη και με τρία διαφορετικά φινιρίσματα: To Αpple Watch από χάλυβα, το Apple Sport από αλουμίνιο και το Αpple Wath Edition από χρυσό 18 καρατίων. Στα ράφια της αγοράς θα βρίσκεται από τις αρχές του νέου έτους και η τιμή του θα ξεκινά από 349 δολάρια.

rologia-apple-1.pngrologia-apple-21.png

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Τεχνολογία