2 Ιουνίου 2020

Το Βατικανό αδειάζει τον Αλέξη Τσίπρα για την “συνάντηση” του με τον Πάπα

vatican
«Δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο»
, επισημαίνεται από το Βατικανό και διευκρινίζεται ότι ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας δέχθηκε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ως άνθρωπο που ασχολείται με θέματα «ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα» παρουσία μάλιστα και τρίτων!

Αυτό απάντησε το γραφείο τύπου του Πάπα σε ερώτημα που έθεσε το Πρώτο Θέμα  και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απάντηση μιας και η Κουμουνδούρου μόλις που δεν βγήκε στην Ομόνοια για πανηγύρια μετά τη “συνάντηση” του Τσίπρα με τον Πάπα.

Όπως διευκρίνισε το γραφείο Τύπου του Βατικανού «ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βάλτερ Μπάγερ δεν έγιναν δεκτοί από τον Πάπα ως πολιτικοί, αλλά ως άνθρωποι που ασχολούνται με θέματα ανθρωπιστικού και κοινωνικού χαρακτήρα». Το Βατικανό μάλιστα δεν παρέλειψε να διευκρινίσει πως ο Πάπας τους δέχθηκε με πρωτοβουλία του “Κίνηματος των Focolari”.

Με λίγα λόγια ο Φραγκίσκος είδε μερικούς πολιτικούς ακτιβιστές που ασχολούνται με διάφορα πράγματα και σε καμία περίπτωση όπως διευκρινίζει το ίδιο το Βατικανό μόνο του τον Αλέξη Τσίπρα ως πολιτικό ηγέτη. Δεν παραλείπει επίσης να τονίσει πως κατά τη συνάντηση δεν συζητήθηκαν πολιτικά πράγματα.

Βεβαίως το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την πρώτη επίσκεψη Αριστερού ηγέτη στην Αγία Έδρα θέλοντας να προσδώσει πολιτικό χαρακτήρα στη συνάντηση και μάλιστα έβαλε και σάλτες για τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση.

Επειδή το ψέμα έχει κοντά ποδάρια έτσι και ο Τσίπρας «κόντυνε» από τον Πάπα που μπορεί να του έδωσε την ευχή του για να συνεχίσει τον ακτιβισμό του, αλλά από την άλλη δεν έγινε και τίποτε. Ο μεγάλος ηγέτης της Αριστεράς απλά πήγε σαν τουρίστας και έβγαλε και μερικές… selfies φυσικά χωρίς τον Πάπα.Ο Νεοδημοκράτης