4 Ιουλίου 2020

Χτυπούν τον Κικίλια για το διορισμό της Μπαλαούρα αυτοί που έκαναν Διοικητή έναν ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ

Τον Δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο εδώ στο Νεοδημοκράτη είναι αλήθεια πως δεν τον έχουμε σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Είναι από τους ανθρώπους που έχουν υβρίσει την Νέα Δημοκρατία και τους πρώην Προέδρους της όσο λίγοι. Είναι επίσης από τους ανθρώπους που έχουν στηρίξει δημοσιογραφικά με μανία το καθεστώς του ΠΑΣΟΚ στις παλιές δοξασμένες εποχές του.

Όμως στην επίθεση που δέχεται για τον διορισμό της συντρόφου του από τον Βασίλη Κικίλια ως Διοικήτρια του Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” δεν θα κλείσουμε τα αυτιά μας. Ειδικά όταν αυτή την επίθεση την έχουν ενορχηστρώσει οι υποτίθεται ευαίσθητοι σε ζητήματα σεβασμού της ατομικής προσωπικότητας και της ισότητας των φύλων, φίλοι μας Συριζαίοι.

Το αν η κα Μπαλαούρα θα είναι μια καλή Διοικητής Νοσοκομείου θα το δείξει το άμεσο μέλλον. Όπως και για κάθε έναν από τους νεοδιορισμένους Διοικητές.

Το επιχείρημα όμως ότι επειδή διαθέτει σπουδές Νηπιαγωγού δεν θα έπρεπε να έχει διοριστεί στη συγκεκριμένη θέση δεν μπορεί να σταθεί, όταν προβάλλεται από εκείνους πους διόρισαν σε ίδιες θέσεις Ιδιοκτήτες Βουλκανιζατέρ και μετέτρεψαν τις συντρόφους τους σε μία νύχτα από Δασκάλες σε Καθηγήτριες Πανεπιστημίων.

Φυσικά και για να διοικήσει κανείς ένα νοσοκομείο θα πρέπει να διαθέτει τα αντίστοιχα εφόδια. Να έχει δηλαδή πτυχία είτε Ιατρικής είτε Διοίκησης Νοσοκομειακών Μονάδων και όντως η κα Μπαλαούρα δεν έχει. Διαθέτει όμως εμπειρία, αφού έχει ασκήσει ξανά στο παρελθόν Διοίκηση, όταν είχε διοριστεί επι κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου σε αντίστοιχη θέση.

Αν η κριτική στον διορισμό της κας Μπαλαούρα ήταν καλοπροαίρετη δεν θα μιλούσε κανείς. Αν η κριτική προερχόταν από νεοδημοκράτες, από άλλους υποψήφιους για την συγκεκριμένη θέση που έχουν καλύτερα βιογραφικά και μεγαλύτερη σχετικότητα με το αντικείμενο, θα ήμασταν μαζί τους.

Εδώ όμως δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι τέτοιο. Αυτοί που εγείρουν ζητήματα ρουσφετολογικών διορισμών στα Δημόσια Νοσοκομεία με αφορμή την περίπτωση της Μπαλαούρα, δεν ενδιαφέρονται ούτε για τα πτυχία της, ούτε για τις ικανότητες της.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίσουν πόντους με όρους μικροπολιτικής. Δεν δικαιούνται όμως να ομιλούν.Ο Νεοδημοκράτης