SelectedΕλλάδα

ΥΠΕΞ για σεισμό στο Μαρόκο: Έκτακτη πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από το Μαρακές

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τον σεισμό στο Μαρόκο και τον επαναπατρισμό των Ελλήνων από την αφρικανική χώρα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, οι υπηρεσίες του Υπουργείου κινούνται συντονισμένα για τον επαναπατρισμό των Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στο Μαρόκο.

Προς τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Ραμπάτ και με την εταιρεία Aegean Airlines, η οποία δρομολόγησε σχετική πτήση επαναπατρισμού. Η ειδική πτήση θα αναχωρήσει από το Μαρακές τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Σεπτεμβρίου 2023, 02:10 (τοπική ώρα), με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας.

Όσοι βρίσκονται στο Μαρακές και επιθυμούν να επαναπατριστούν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο Εξωτερικών στα τηλέφωνα +30 210 3681730 / 1350 και με την εταιρεία Aegean Airlines στο τηλέφωνο κέντρο +30 210 6261000».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν υπάρχουν αναφορές για Έλληνες αγνοούμενους ή τραυματίες από τον σεισμό 7 Ρίχτερ στην περιοχή.

Έλληνας γεωλόγος περιγράφει πως έζησε τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο -«Είμαστε όλοι καλά»
Τις δραματικές σκηνές που έζησε κατά τη διάρκεια του φονικού σεισμού στο Μαρόκο περιέγραψε ένας Έλληνας επιστήμονας. Ο Χαράλαμπος Φασουλάς, Γεωλόγος στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, που μαζί με άλλους 20 Έλληνες συμμετείχαν στο παγκόσμιο συνέδριο των γεωπάρκων της UNESCO στο Μαρακές, με 1.500 συμμετέχοντες από 50 χώρες, εξιστόρησε στην ΕΡΤ πως βίωσε το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου.

«Η δόνηση ήταν αρκετά ισχυρή, γιατί το επίκεντρο ήταν σχετικά κοντά. Νιώσαμε για αρκετή ώρα τα πρώτα σεισμικά κύματα τα οποία ήταν στην αρχή χαλαρά αλλά στην συνέχεια εντάθηκαν πάρα πολύ.» είπε περιγράφοντας τη στιγμή του σεισμού ο κ. Φασουλάς.

Παράλληλα, τόνισε ότι όλοι στην ελληνική αποστολή είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σημείωσε ότι όλη την διάρκεια της νύχτας άκουγε τις σειρήνες των ασθενοφόρων, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί και οι μεγαλύτερες καταστροφές σημειώθηκαν στην παλιά πόλη του Μαρακές, όπου τα κτήρια είναι χτισμένα με πλίνθους.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected