Διεθνή

Η προληπτική Κινέζα που έριξε κέρματα σε τουρμπίνα αεροπλάνου για καλή τύχη

Πετούσε με την… Lucky Air, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για μια ηλικιωμένη Κινέζα που έριξε νομίσματα στην τουρμπίνα του αεροπλάνου, για να ευχηθεί για μια ασφαλή πτήση: Οι αρχές τη συνέλαβαν και η πτήση ακυρώθηκε.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της πόλης Anqing στην επαρχία Anhui της ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, και ήταν το δεύτερο επεισόδιο φέτος όπου ένας ηλικιωμένος Κινέζος πέταξε νομίσματα στον κινητήρα αεροπλάνου και δημιούργησε χάος.

Σύμφωνα με δηλώσεις της αεροπορικής εταιρείας, των αρχών του αεροδρομίου αλλά και της αστυνομίας, τα κέρματα πετάχτηκαν στον κινητήρα αεροσκάφους της Lucky Air κατά τη διάρκεια της επιβίβασης και το πλήρωμα εδάφους βρήκε αργότερα κέρματα σε πολλά σημεία του διαδρόμου γύρω από το αεροπλάνο.

Τον Ιούνιο, μια άλλη προληπτική γυναίκα ηλικίας 80 ετών καθυστέρησε την πτήση της China Southern Airlines στο διεθνές αεροδρόμιο Pudong της Σαγκάης για περίπου έξι ώρες, αφού πέταξε εννέα νομίσματα στον κινητήρα.

Η γυναίκα κρατήθηκε, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερη λόγω της ηλικίας της. Οι αρχές του αεροδρομίου της Σαγκάης δήλωσαν ότι ήταν πιστή Βουδίστρια και πίστευε ότι η πράξη θα εξασφάλιζε την ασφάλειά της στην πτήση προς την νότια πόλη του Guangzhou.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή