16 Φεβρουαρίου 2019

Βόμβα Ζάεφ: Αν χάσω το δημοψήφισμα, θα παραιτηθώ

Με παραίτηση από την πρωθυπουργία απείλησε ο Ζόραν Ζάεφ σε περίπτωση που χάσει το δημοψήφισμα για το Σκοπιανό. «Ναι θα φύγω εάν αποτύχει το δημοψήφισμα στη ‘Μακεδονία’» δήλωσε.

Ο ίδιος πάντως είπε ότι αναμένει ποσοστό 75% με 85%, υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών. Όλα αυτά απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών σε συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό 1TV.

Όπως είπε, οι πολίτες δεν έχουν να επιλέξουν κάτι άλλο, δεν έχουν άλλη εναλλακτική. «Πρέπει απλώς να επιβεβαιώσουν ότι θέλουν τη ‘Μακεδονία’ ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ», υπογράμμισε.

Εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καταλήξει στο ακριβές ερώτημα του δημοψηφίσματος, είπε όπως ότι θα σχετίζεται με την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, αλλά βεβαίως και με το ονοματολογικό.

Ο κ. Ζάεφ εκτίμησε ότι στις 12 Ιουλίου η ΠΓΔΜ θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και θα ακολουθήσει μια περίοδος τριών έως πέντε μηνών εξονυχιστικής εξέτασης της υποψηφιότητας. Μετά από αυτή τη διαδικασία, εξήγησε, θα αποσταλεί πρόσκληση επικύρωσης από τα κράτη μέλη της συμμαχίας.Διεθνή
Μενού
Responsive Menu Clicked Image